Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η προσπάθεια από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις να μείνουν στο απυρόβλητο το υπόβαθρο και οι κοινωνικές και οικονομικές αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα όπως αυτά που αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, με τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, κυριάρχησε στη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Την έκτακτη συνεδρίαση στην Ολομέλεια είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για να τεθεί επί τάπητος υποτίθεται η «ποιότητα της δημοκρατίας του δημοσίου διαλόγου».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδίωξε η συζήτηση να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός για να καλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε μέσα από «τρολ» και «fake news» να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις, για «κομματικές σκοπιμότητες». Αντίστοιχες ενέργειες χρέωσε ο Αλ. Τσίπρας στην κυβέρνηση, ενώ έκανε κι αυτός ότι «έπεσε από τα σύννεφα», επικέντρωσε δε την αντιπαράθεση στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού και στον «περίγυρο του πρωθυπουργού».

Ετσι, μέσα από αλληλοκατηγορίες και δήθεν έντονους διαξιφισμούς, από κοινού επιδίωξαν να συγκαλύψουν τις βαθύτερες αιτίες τέτοιων φαινομένων, δηλαδή την εμπορευματοποίηση που αλωνίζει στον χώρο του Πολιτισμού και του θεάτρου, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που τους μετατρέπει εύκολα σε θύματα και έρμαια στους εργοδότες τους, συνολικά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που μέρος της σαπίλας του είναι και αυτά τα φαινόμενα.

Στον αντίποδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε ότι ο βούρκος που αναπαράγει τη βία σε βάρος των γυναικών, άλλων κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, πηγάζει από το «δίκαιο» και τις «αξίες» που καλλιεργεί η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία της καπιταλιστικής σαπίλας. Ανέδειξε ότι το ατομικό θάρρος και η αντοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα μπορούν να αναπτυχθούν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, που είναι το πραγματικό «δίχτυ ασφαλείας» κάθε γυναίκας, κάθε νέας και νέου. Και ότι η «ασπίδα προστασίας» χτίζεται μέσα στον συλλογικό αγώνα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ