Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκινητικό δρώμενο στο πλαίσιο της έκθεσης «Πάνδημες ΣυνARTήσεις»

Ενα συγκινητικό δρώμενο χορού, μουσικής και λόγου παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο προαύλιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» που πραγματοποιείται στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου από την καλλιτεχνική ομάδα «FireArt».

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το δρώμενο που είχε ως θέμα την αλληλεγγύη, από την ομάδα χορού «Β + 6».

Και αυτή η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου που είδε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από νοσηλευτές της ΜΕΘΑ, «φως μέσα στο σκοτάδι της αγριότητας της αρρώστιας και του θανάτου».

Μιλώντας για το δρώμενο, η χορογράφος Βερονίκη Τσουγκράνη σημείωσε: «Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τις τρεις μορφές (χορό, μουσική και λόγο) με ένα ποίημα του Μπ. Μπρεχτ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς το υγειονομικό προσωπικό. Η Τέχνη είναι ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να μένει αμέτοχος απέναντι σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως η υγεία του λαού μας. Η τέχνη μας είναι ο τρόπος να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τους συμπαραστεκόμαστε με τον τρόπο που γνωρίζουμε εμείς».

Στη χορογραφία συμμετείχαν: Φωτεινή Αναστασίου, Αναστασία Ευθυμιάδου, Θεοδώρα Σάβιτς, Πάνος Κότσογλου. Στη μουσική και το τραγούδι ήταν η Βασιλική Γκρανοπούλου.


Θυμίζουμε ότι τόσο η έκθεση όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 3 Φλεβάρη και αγκαλιάστηκε από προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μάρτη, θα παραταθεί.

Πρόκειται για εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, φωτογραφία) που έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org