Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τις πολύμορφες κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ

Σε άλλη μια καταγγελία των άνω των 450 μονομερών κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ προχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην 46η Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αντιμετωπίζουμε μια πολυδιάστατη οικονομική επιθετικότητα, η οποία αγνόησε τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και του λαού της Βενεζουέλας να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες σε περιόδους πανδημίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χώρα του στερήθηκε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, χτες η κυβέρνηση της χώρας μέσω του ΥΠΕΞ απέρριψε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (με τη θετική ψήφο και της Ελλάδας) να επιβάλει μέτρα κατά 19 Βενεζουελάνων αξιωματούχων, με πρόσχημα τις «μη δημοκρατικές» εκλογές στις 6/12/2020, καταγγέλλοντας την ΕΕ για «αναχρονιστική επεμβατική πολιτική».

Στον κατάλογο όσων υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα (απαγόρευση εισόδου κ.λπ.) περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματούχοι, δικαστές και δημόσιοι λειτουργοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ