Σάββατο 20 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ενίσχυση της ΠΦΥ για να ανταποκρίνεται στην αποστολή της

Γιώργος Τσουκαλάς, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΚΘ - ΓΝ Λέρου - ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών, Αγαθονησίου

Ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας, τοποθετούμαστε με ευθύνη για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του λαού, ως μέτρου αναγκαίου για την αναχαίτιση της πανδημίας, και όχι αυτό το φιάσκο των εμβολιασμών που εξυπηρετούν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων. Ζητάμε πλήρη στελέχωση των ΚΥ των νησιών ώστε να ανταποκριθούν σε αυτόν το ρόλο ως εμβολιαστικά κέντρα, όπως επίσης στο ρόλο τους στην πρόγνωση και έγκαιρη παρέμβαση για όλες τις ασθένειες.

Μετά από ένα μήνα έναρξης των εμβολιασμών στην επαρχία Καλύμνου (Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια και Αρκοί) με 30.000 πληθυσμό, έχουν εμβολιαστεί μόλις 1.194 άνθρωποι, εκ των οποίων 712 με την πρώτη δόση. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μ' αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να εμβολιαστεί το 75% που απαιτείται για τη συλλογική ανοσία.

Και στην Πάτμο την προηγούμενη βδομάδα το Κέντρο Υγείας μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, έγιναν μόλις 12 εμβολιασμοί σε όσους ήταν άνω των 80 και έκλεισε η πλατφόρμα για τις επόμενες μέρες. Αν έρθουν οι απαιτούμενες δόσεις, τότε οι μοναδικοί δύο γιατροί που υπηρετούμε στο ΚΥ Πάτμου θα πρέπει να εμβολιάζουμε 8 ώρες τη μέρα επί 150 μέρες και να μην ασχολούμαστε ούτε με επείγοντα, ούτε με τακτικά περιστατικά!

Επιπλέον, οι κάτοικοι υφίστανται βάσει «σχεδιασμού» μια απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, αφού πρέπει να ταξιδεύουν σε άλλα νησιά για να εμβολιαστούν. Οι ηλικίες 60 - 64 ετών από την επαρχία Καλύμνου πρέπει να πάνε στη Ρόδο.

Η κυβέρνηση, αντί να τραμπουκίζει τους γιατρούς στέλνοντας ραβασάκια με εισαγγελείς και διορισμένους διοικητές νοσοκομείων, να στελεχώσει τα νοσοκομεία, να αναβαθμίσει την ΠΦΥ σε όλη τη χώρα, και στα νησιά. Ο λαός των νησιών μας να δυναμώσει τον αγώνα και να ανοίξει το δρόμο ώστε η Υγεία και το Φάρμακο να γίνουν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ