Σάββατο 20 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια

Χρήστος Δάβουλος, ειδικευόμενος γιατρός παθολόγος στο ΠΓΝ Πατρών, μέλος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

Την ώρα που η κατάσταση στην Αχαΐα είναι έκρυθμη, η κυβέρνηση συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στους υγειονομικούς για την ενδονοσοκομειακή διασπορά, που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Την ίδια στιγμή, διατηρεί την υποστελέχωση των δομών και αρνείται έστω και την ύστατη στιγμή να προβεί στην επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος.

Τελευταίο παράδειγμα η λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής και ως εμβολιαστικών κέντρων με περιοδεύοντες ιατρούς μεταξύ Covid και μη Covid τμημάτων, αυξάνοντας περαιτέρω το φόρτο του προσωπικού και βάζοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό. Ο αριθμός κλινών ΜΕΘ είναι πεπερασμένος και ήδη με πληρότητα σχεδόν 100%, με τον σχεδιασμό να προβλέπει λειτουργία «νέων» κλινών σε βάρος άλλων κλινικών, όπως η Υπομονάδα Στεφανιαίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και φυσικά με μετακίνηση προσωπικού.

Η μετατροπή των νοσοκομείων της περιοχής σε νοσοκομεία μιας νόσου στερεί από μεγάλο μέρος του πληθυσμού την πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας και δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης διασποράς μιας και οι ασθενείς συνωστίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών λόγω έλλειψης κλινών. Σ' αυτό συντελεί και η ελλιπής ιχνηλάτηση με τη μη διενέργεια μοριακών ελέγχων σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Μπροστά σε όλα αυτά δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια! Η απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει την απαρχή μιας συντονισμένης απάντησης των υγειονομικών σε σύμπνοια με τα σωματεία εργαζομένων της περιοχής, για την ουσιαστική θωράκιση του συστήματος Υγείας. Μην πάει άλλος χρόνος χαμένος!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ