Σάββατο 20 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Να ανοίξουν τώρα τα κλειστά νοσοκομεία

Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ

Παρά τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, που και στη Θεσσαλονίκη αφήνουν πίσω τους πολλούς νεκρούς συνανθρώπους μας, τα νοσοκομεία παραμένουν στην ίδια κατάσταση, υποστελεχωμένα και ανεπαρκή σε υποδομές και εξοπλισμό.

Η κυβέρνηση επιλέγει να κρατά κλειστά τα Νοσοκομεία «Παναγία», «Λοιμωδών», 424 ΣΝ, και προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας σε περιστατικά κορονοϊού, άρχισε πάλι να κλείνει όσες κλινικές πρόλαβαν να επανέλθουν στην κανονική λειτουργία τους, να αναστέλλει χειρουργεία και φυσικά να κλείνει σταδιακά όσα εξωτερικά ιατρεία είχαν αρχίσει να λειτουργούν για τις ανάγκες των πασχόντων από άλλες ασθένειες.

Το υγειονομικό προσωπικό σίγουρα είναι πλέον πιο έμπειρο να δώσει τη μάχη, όμως δεν αρκεί αυτό για να αντιμετωπίσεις τη νόσο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και οι πραγματικές ανάγκες και να δοθεί η δυνατότητα στους υγειονομικούς να περιθάλψουν με αξιοπρέπεια τους ασθενείς.

Ακόμα και για τους αναγκαίους εμβολιασμούς, βιώνουμε τη λογική της μίας νόσου. Τα νοσοκομεία έχουν γίνει εμβολιαστικά κέντρα, κρατώντας κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία, και αντίστοιχα έπαψαν να δέχονται ασθενείς για εξετάσεις και συνταγογράφηση τα ΚΥ που πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τους ιδιώτες, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση της λοιπής νοσηρότητας και συνεπακόλουθα της θνησιμότητας. Κόντρα σ' αυτήν την εγκληματική πολιτική, οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ