Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μια ακόμα καταγγελία για τη διασπορά στα νοσοκομεία

Ασθενείς και υγειονομικοί εκτεθειμένοι στα πρωτόκολλα που προσαρμόζονται στις ελλείψεις

Σε εστίες διασποράς του κορονοϊού μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία, με ευθύνη της κυβέρνησης, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να είναι προσαρμοσμένα εδώ κι ένα χρόνο στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, ενώ ακόμη κι αυτά γίνονται κουρελόχαρτο σε κάθε αναζωπύρωση της νόσου.

Μέσα στις δεκάδες καταγγελίες από σωματεία υγειονομικών και ασθενείς, χαρακτηριστική είναι μία ακόμα καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα, αυτήν τη φορά από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Μετά από ατύχημα, ασθενής απευθύνθηκε την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ στα εξωτερικά ιατρεία - επείγοντα της εφημερίας του νοσοκομείου. Ανάμεσα σε δεκάδες ασθενείς και συνοδούς στοιβαγμένους, ήταν αδύνατον να κρατηθούν οι αποστάσεις και οποιοδήποτε μέτρο ατομικής προστασίας, λόγω των ελλιπών υποδομών, με μια πόρτα να διαχωρίζει το τμήμα Covid. Σε κανέναν από τους νοσηλευόμενους δεν έγινε μοριακό τεστ. Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στην Οφθαλμολογική κλινική, διαπιστώνεται ότι νοσηλευόμενη ηλικιωμένη ασθενής είναι θετική στον κορονοϊό. Μια μέρα μετά, ο καταγγέλλων ασθενής που νοσηλεύεται παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, γίνεται τεστ αντιγόνου (rapid) και βγαίνει αρνητικό. Χτες έγινε επαναληπτικό τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε τη νόσο, ενώ όλες αυτές τις μέρες ο νοσηλευόμενος παρέμενε στην Οφθαλμολογική κλινική...

Ενώ υπάρχουν καταγγελίες για θετικά κρούσματα και στους υγειονομικούς του νοσοκομείου, στην Παθολογική κλινική, η διοίκηση - προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές - προσπαθεί να «κουκουλώσει» τη διασπορά στο νοσοκομείο και μέχρι και χτες αρνούνταν να ενημερώσει τους εργαζόμενους, αρνούνταν να εφαρμοστούν τα απαραίτητα και στοιχειώδη μέτρα αναχαίτισης του ιού (καραντίνα υγειονομικών, κλείσιμο τμημάτων και απολύμανση, μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό, στους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους κ.ά.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός ορίων η κατάσταση, «κόκκινο» χτυπάνε οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών(2021-12-30 00:00:00.0)
Με το χέρι στην τσέπη για κάθε είσοδο σε ιδιωτικό νοσοκομείο(2021-06-16 00:00:00.0)
Δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια(2021-02-20 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία, χωρίς καμία ενίσχυση(2021-02-10 00:00:00.0)
Ανάγκη μαζικών γενικευμένων ελέγχων σε όσους εισέρχονται στο νοσοκομείο(2020-12-23 00:00:00.0)
Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία(2020-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ