Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δίωξη στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ για «διέγερση σε ανυπακοή» μετά από τηλεοπτική της δήλωση!

Με την κλήση της προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα, για προκαταρκτική εξέταση στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, συνεχίζονται οι διώξεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ καλείται σε απολογία για την «αξιόποινη πράξη "Διέγερση σε ανυπακοή" που έλαβε χώρα μέσω δηλώσεών της στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ "ΣΗΜΕΡΑ" στις 12-11-2020»!

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ σημειώνει ότι η κατηγορία αυτή είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη και εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται και διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Οπως αναφέρει, «πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα ΚΥ της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως κατέρριψαν ισχυρισμούς της κυβέρνησης που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Εγιναν το αγκάθι που πρέπει να αφαιρεθεί».

Τονίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ