Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία

Με τις εισαγωγές ασθενών να πολλαπλασιάζονται και τις ΜΕΘ COVID να γεμίζουν, ενδεικτικά στοιχεία του αναμενόμενου νέου φουντώματος της πανδημίας, όλο και περισσότερο πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι παραμένουν ανοχύρωτα τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Η κατάσταση ειδικά στην Αττική χτυπάει «κόκκινο». Είναι χαρακτηριστικά όσα μεταφέρουν γιατροί του Παθολογικού - Τμημάτων νοσηλείας Covid-19 στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος»: «Κανένας παθολόγος και κανένας πνευμονολόγος δεν έχει προσληφθεί στο νοσοκομείο μας, όπως είχε δεσμευθεί το υπουργείο (...) με αποτέλεσμα 4 μόνο ειδικοί ιατροί εξακολουθούμε να εξετάζουμε όλους τους ασθενείς, μαζί με τους ειδικευόμενους». Μάλιστα, ενώ από τις 21/9 οι γιατροί του Παθολογικού έχουν θέσει ως όριο ασφαλείας τη νοσηλεία 40 ασθενών με βάση τη δύναμη του τμήματος, «η διοίκηση δίνει επίσημα 60 διαθέσιμες κλίνες μέχρι σήμερα. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ ούτε εντατικολόγους ούτε πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για λειτουργία κλινών ΜΑΦ, με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που επιδεινώνονται».

Οσο για το αίτημά τους για προμήθεια συσκευών οξυγόνου υψηλής ροής (βάσει μελετών μειώνει τα ποσοστά διασωλήνωσης), «αντί για προμήθεια επαρκούς αριθμού τέτοιων συσκευών, με βάση τον αριθμό των νοσηλευομένων, έγινε δωρεά μια μόνο συσκευή χωρίς καν αναλώσιμα και με εγχειρίδιο στην τουρκική γλώσσα, χωρίς να πραγματοποιηθεί επίδειξη χρήσης από την εταιρεία»...

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί από 4/1 και η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν «υγειονομικώς αδόκιμο να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί υγιούς πληθυσμού σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid-19». Μάλιστα, οι παθολόγοι υποχρεώνονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των γιατρών του εμβολιαστικού και να είναι διαθέσιμοι εάν υπάρξουν παρενέργειες, παρόλο που είναι υπεύθυνοι στα τμήματα Covid.

Οι γιατροί του Παθολογικού απαιτούν, μεταξύ άλλων, άμεσα να προσληφθούν παθολόγοι και πνευμονολόγοι και να τεθεί επίσημα ως όριο νοσηλευομένων οι 40 ασθενείς («διαρρέεται» για 80 ασθενείς).

Ενδεικτική της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ - όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ - η οποία μετακινεί αναγκαστικά επιμελήτρια γιατρό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Νίκαιας προς Κέντρο Υγείας, για τις ανάγκες του εμβολιασμού, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω μια από τις ελάχιστες τέτοιες Μονάδες στη χώρα.

Στην Αχαΐα, στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», η διασπορά παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς «κάθε δεύτερη μέρα και νέα κρούσματα εντοπίζονται σε κάποιο όροφο, σε υγειονομικούς και ασθενείς», όπως αναφέρουν υγειονομικοί. Μετά από ένα χρόνο διεκδικήσεων και τρεις βδομάδες μεγάλης διασποράς εντός του νοσοκομείου, μόλις την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μοριακός έλεγχος σε όλο το προσωπικό και τους ασθενείς, ο οποίος θα επαναλαμβάνεται κάθε βδομάδα. Ενώ οι συνοδοί ακόμη και τώρα υποβάλλονται σε rapid test.

Το νοσοκομείο έχει γεμίσει, η εντολή είναι να μένουν κρεβάτια άδεια και δίνονται εξιτήρια και ...οξυγόνο για το σπίτι! Οσο για το προσωπικό, κάθε μέρα είναι και πιο εξαντλημένο. Στη Χειρουργική μπήκαν σε καραντίνα οι 10 από τις 13 νοσηλεύτριες, και πλέον είναι ...μια νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια για 16 κρεβάτια! Χτες μπήκαν 7 εισαγωγές και ξαφνικά βρέθηκε μια νοσηλεύτρια για 12 χειρουργημένους, οι οποίοι λόγω της κατάστασης δεν έχουν συνοδούς.

  • Ακόμη 13 άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία να φτάνει τους 6.194. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων που πλέον είναι 313. Χτες, με μόλις 25.000 τεστ, εντοπίστηκαν 755 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 231 στην Αττική, 125 στη Θεσσαλονίκη, 61 στην Αχαΐα, 26 στην Αργολίδα. Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β117 (Μ. Βρετανίας) και 7 για την παρουσία μετάλλαξης B1351 (Ν. Αφρικής).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ