Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τι να πάρω μαζί μου»

Πολύπλευρο, ολοκληρωμένο, ώριμο έργο είναι το νέο CD με τίτλο «Τι να πάρω μαζί μου» σε στίχους Μαρίας Λαλιώτη και μουσική Τάσου Γκρους, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Από ρυθμούς βαλς και τανγκό, μέχρι τσιφτετέλι και νησιώτικο μπάλο, κομμάτια στα πατήματα της τζαζ και άλλα που παραπέμπουν σε βυζαντινούς ύμνους, ο Τάσος Γκρους συνθέτει ένα μελωδικό ταξίδι, χαρίζοντάς μας ένα CD που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος και μετά θες πάλι να το ξανακούσεις!

Οι στίχοι της Μαρίας Λαλιώτη κοιτούν κατάματα την καθημερινότητα σε όλες τις πτυχές της και ξυπνούν ποικίλα, εναλλασσόμενα συναισθήματα.

Σε κάθε περίπτωση, τα 17 κομμάτια του άλμπουμ μάς ταξιδεύουν, κι αυτό εξάλλου είναι και το βασικό θέμα του CD, το νήμα που το διαπερνά ως ολοκληρωμένο έργο: Το ταξίδι...

Συνταξιδιώτες των δημιουργών, με αξιόλογες ερμηνείες, οι Μανώλης Μητσιάς, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Νόνη, Ανδρέας Σμυρνάκης και Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

Η ενορχήστρωση είναι του Νίκου Βελώνια.

Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες.

Πέρα όμως από τη δυνατότητα διαδικτυακής ακρόασής του, πρόκειται για ένα άλμπουμ που αξίζει κανείς να έχει στη δισκοθήκη του, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για βιβλίο - CD! Περιλαμβάνει όλους τους στίχους των τραγουδιών, όλους τους μουσικούς και τα όργανα που ακούγονται σε κάθε κομμάτι, σημειώματα των δύο δημιουργών, αλλά και 19 ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε ο αδερφός της στιχουργού, ζωγράφος Ηλίας Λαλιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ