Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Παίρνετε άριστα στο πτυχίο της μπαμπεσιάς

«Με αυτό το νομοσχέδιο παίρνετε άριστα σε ένα πτυχίο, της μπαμπεσιάς. Πιο μπαμπέσικη περίοδος και τρόπος να φέρετε αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει υπάρξει», ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία σημείωσε ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτό το έκτρωμα όταν είναι κλειστά τα σχολεία επί μήνες, τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, τα πανεπιστήμια είναι κλειστά κοντά ένα χρόνο, τα παιδιά και οι νέοι έως 25 ετών βιώνουν μια «άτυπη φυλακή με αποστάσεις και μάσκες», οι μαθητές δεν ξέρουν τι ύλη να διαβάσουν, πώς θα δώσουν εξετάσεις, πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό. Και αυτά όταν, όπως ανέφερε, υπήρχε ο τρόπος να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με ασφάλεια. «Αν είχατε το κουράγιο και την πολιτική γενναιότητα να το παίρνατε πίσω και να το ξαναφέρνατε με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ζωντανά».

Η κυβέρνηση, ανέφερε, παρουσιάζει το νομοσχέδιο ως αναβάθμιση της Εκπαίδευσης όταν κλείνει ξανά όλα τα σχολεία αφού δεν πήρε κανένα μέτρο απέναντι στην πανδημία, ενώ στα ειδικά σχολεία που θα παραμείνουν ανοιχτά, λείπουν προσωπικό και μέσα για την προστασία της υγείας των παιδιών. Εφερε ως παράδειγμα ειδικό σχολείο στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου για 140 παιδιά με ειδικές ανάγκες υπάρχει ένας και μόνο νοσηλευτής. «Ζητάνε και δεύτερο εδώ και μήνες αλλά τίποτα», ανέφερε, για να προσθέσει ότι «αυτό είναι το σκηνικό της μοντέρνας Παιδείας», που λέει η κυβέρνηση.

Οσον αφορά την καταστολή στα πανεπιστήμια σημείωσε ότι «το μοντελάκι της αστυνομίας το πήρατε από τις ΗΠΑ», ωστόσο, όπως επισήμανε, η εγκληματικότητα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Αμερική κάθε άλλο παρά μειώθηκε με την παρουσία της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι μετά τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ αρκετά πανεπιστήμια «πετάνε» έξω την αστυνομία.

«Θέλετε να βουλώσετε στόματα γι' αυτό βάζετε την αστυνομία στα πανεπιστήμια», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ και έκανε καθαρό πως «δεν πρόκειται να μπουν στα πανεπιστήμια οι αστυνομικοί και οι ιδέες σας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλετε ένα πανεπιστήμιο παράρτημα των επιχειρηματικών ομίλων(2022-07-15 00:00:00.0)
Θέλετε ρομποτάκια στην υπηρεσία των αφεντικών(2021-07-29 00:00:00.0)
Μετατροπή των πανεπιστημίων σε θυγατρικές των επιχειρήσεων(2021-02-10 00:00:00.0)
Θα μετατραπούν σε κουρελόχαρτο τα μέτρα που θέλετε να επιβάλετε(2021-01-29 00:00:00.0)
Πρώτη δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής(2021-01-15 00:00:00.0)
Εμπειρία και στοιχεία σκιαγραφούν την εκρηκτική κατάσταση(2014-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ