Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καθημερινή εμφάνιση νέων κρουσμάτων σε σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας επιβεβαιώνεται από την καθημερινή εμφάνιση νέων κρουσμάτων σε δεκάδες σχολεία, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα σε τουλάχιστον 20 σχολεία της Θεσσαλονίκης, σε πολλά από τα οποία εμφανίζονται συρροές (περισσότερα από 3 κρούσματα) και οδηγήθηκαν σε λουκέτο.

Σ' αυτά περιλαμβάνεται και το 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης, όπου οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη απαιτώντας μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ασφαλή λειτουργία, με μείωση των μαθητών ανά τάξη, επιπλέον εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Με την έναρξη των μαθητικών κινητοποιήσεων το σχολείο πέρασε κατευθείαν σε τηλεκπαίδευση.

Κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν καταγραφεί και σε τουλάχιστον 13 σχολεία της Χαλκιδικής, όπου υπάρχει μετακίνηση του μαθητικού πληθυσμού με λεωφορεία και των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο.

Στη Θάσο

Κλειστό για 14 μέρες από σήμερα θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Πρίνου στη Θάσο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθητή τη Δευτέρα, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα ανάμεσα σε μαθητές και άλλα δύο σε εκπαιδευτικούς, από τους οποίους ο ένας διδάσκει σε ακόμα δύο Δημοτικά Σχολεία του νησιού.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ, το περιστατικό αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

«Δεν ικανοποίησε κανένα από τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, του γονεϊκού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές σε αίθουσες "κλουβιά", δεν έκανε καμία επιπλέον πρόσληψη εκπαιδευτικών, δεν αύξησε τις αίθουσες διδασκαλίας, δεν προσέλαβε το επαρκές μόνιμο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΤΕ Θάσου και απαιτεί να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και να ενημερωθούν πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Καταλήγει δε τονίζοντας ότι η «δίκαιη αγανάκτηση που νιώθουν οι γονείς» πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ