Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις υγειονομικών, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες

Ανακοίνωση για την «κλήση για προκαταρκτική εξέταση» στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αφρ. Ρέτζιου

Από την απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας, για την οποία καλείται στην αστυνομία η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών
Από την απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας, για την οποία καλείται στην αστυνομία η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών
Την κλήση από την αστυνομία στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, Αφροδίτη Ρέτζιου, για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για κινητοποίηση των υγειονομικών στις 24 Σεπτέμβρη και για... παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών», σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει:

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Εδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του "Αγιος Σάββας", την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Η κλήση αφορά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 24/9, ήταν η ίδια η αστυνομία που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Για ποια παρακώλυση συγκοινωνιών γίνεται λόγος;

Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι δήθεν το νομοθετικό, χουντικής έμπνευσης, τερατούργημα έχει στόχο την προστασία "των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών", "την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων", κ.λπ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πώς τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας.

Οσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!».

Τη δίωξη της Αφρ. Ρέτζιου καταγγέλλει και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), επισημαίνοντας ότι αφορά γενικότερα τα σωματεία και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Το γεγονός καταγγέλλει επίσης, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Αυταρχισμός και καταστολή για... την «προστασία των πολιτών»!

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που κλιμακώνει την καταστολή απέναντι στους αγώνες του λαού, η κυβέρνηση συνεχίζει τους προκλητικούς ισχυρισμούς.

Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή... για το καλό των εργαζομένων! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρ. Ταραντίλη, στην ενημέρωση χτες των πολιτικών συντακτών, σε επισήμανση ότι από τη μία η κυβέρνηση λέει «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς για τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ από την άλλη, αξιοποιώντας τον νόμο για περιορισμό των διαδηλώσεων, καλεί στο αστυνομικό τμήμα και ασκεί διώξεις σε εργαζόμενους του κλάδου, που κινητοποιούνται διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. «Δεν συνιστά αυτό υποκρισία, ενώ υπάρχει ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά: «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο. Τα όποια περιστατικά είναι στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών και των επαγγελματιών. Και αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί κατά καιρούς, είναι ανάλογα με την έκταση και την ένταση της πορείας»!

«Προστασία των πολιτών», λοιπόν, η καταστολή σε βάρος των υγειονομικών, που παλεύουν μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικούς φορείς για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού, απέναντι στην πολιτική που τον αφήνει εκτεθειμένο και στην πανδημία...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ