Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Αλλοι 25 θάνατοι και 1.070 νέα κρούσματα

Προετοιμασία εδάφους για ανακοίνωση αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων

Αλλοι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εντοπίστηκαν 1.070 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Μικρή αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες δύο μέρες και στον αριθμό των διασωληνωμένων, που χτες ήταν 249 (246 την Τετάρτη, 244 την Τρίτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 160.935 και των θανάτων σε 5.903.

Από τα 1.070 νέα κρούσματα, 533 εντοπίζονται στην Αττική (Ανατολική Αττική 76, Βόρειος Τομέας Αθήνας 58, Δυτική Αττική 24, Δυτικός Τομέας Αθήνας 101, Κεντρικός Τομέας Αθήνας 129, Νότιος Τομέας Αθήνας 80, Πειραιάς 64, Περιφερειακή Ενότητα Νήσων 1), 87 στη Θεσσαλονίκη, 81 στην Αχαΐα, ενώ 31 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, και καθώς η πανδημία λόγω της έλλειψης μέτρων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία κ.α. επελαύνει, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για νέα μέτρα περιορισμού, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έφτιαχνε κλίμα» λέγοντας ότι η εξέλιξη της πανδημίας «είναι δυναμική και δεν ακολουθεί γραμμική πορεία. Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνει τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφασίζει προληπτικά τα απαραίτητα μέτρα», με «προτεραιότητα» τη δημόσια υγεία και την «ανάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων λειτουργιών της Εκπαίδευσης και της οικονομίας».

Δεν απέκλεισε ένα νέο γενικευμένο lockdown, τύπου Μάρτη, με εκ νέου κλείσιμο και των σχολείων, λέγοντας ότι σήμερα το πρωί «θα υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής, και ανάλογα με την εισήγηση θα αποφασίσει η κυβέρνηση».

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χτες ευρεία σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπους της Περιφέρειας και των δήμων, αλλά και επιχειρηματικών φορέων.

Αναδείχθηκε η συμφωνία τους για «αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων» ώστε «να αποφευχθεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων», ενώ σημειώθηκε ο κίνδυνος να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στην περίοδο του Νοέμβρη, καθώς με βάση τις τελευταίες μετρήσεις το ιικό φορτίο στα λύματα δείχνει ότι βρίσκεται στο επίπεδο της 15ης Οκτώβρη.

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι το «mega» εμβολιαστικό κέντρο, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο χώρο της ΔΕΘ, θα είναι έτοιμο τέλη Φλεβάρη. Θα διαθέτει συνολικά 108 σημεία εμβολιασμού και θα στελεχωθεί με στρατιωτικούς γιατρούς, με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνταν ο τηλεοπτικός σταθμός «Open», στη χτεσινή τους τηλεδιάσκεψη οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν η Θεσσαλονίκη να χαρακτηριστεί «κόκκινη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ