Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Ευόσμου και Θέρμης και στο Τοπικό Ιατρείο Βότση - ΕΟΠΥΥ στην Καλαμαριά.

Οι υγειονομικοί, σωματεία και φορείς ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις στις δομές ΠΦΥ και απαίτησαν μαζικούς διορισμούς προσωπικού, ενίσχυση με εξοπλισμό και ασθενοφόρα, ώστε να ανταποκριθούν και στις ανάγκες εμβολιασμού και στις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών.

Οι υγειονομικοί μίλησαν με τους συναδέλφους τους στις πρωινές βάρδιες και τους κάλεσαν να κλιμακώσουν τον αγώνα, με συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας αρνήθηκαν να παραλάβουν υπόμνημα με το πλαίσιο πάλης, όπως και η παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Στη Λάρισα, κινητοποιήσεις έγιναν στα Κέντρα Υγείας Φαρσάλων, Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου και Γόννων, αλλά και μέσα στην πόλη, στα πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ, όπου στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στα Τρίκαλα, κινητοποιήσεις έγιναν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και μέσα στην πόλη, στα πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Βάιος Τάσιος, αφού ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις, με δεδομένο ότι γιατροί και νοσηλευτές μετακινούνται συνεχώς στο Νοσοκομείο Τρικάλων για να καλύψουν τις εκεί ανάγκες, σημείωσε πως η διαχρονική γύμνια των δημόσιων δομών Υγείας και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας στα χωριά, είναι συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποίησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Στην Καρδίτσα, κινητοποίηση έγινε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου ο γραμματέας του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Εκτορας Γάζος, αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις μεγάλες ελλείψεις, επισήμανε πως αυτές μεγάλωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διαχειρίστηκε την πανδημία με μπαλώματα, με μετακινήσεις προσωπικού.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και έξω από το Κέντρο Υγείας Βόλου.

Στο Ηράκλειο, σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν παρέμβαση στην 7η ΔΥΠΕ. Κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, τις ελλείψεις προσωπικού στο ΚΥ Ηρακλείου, οι οποίες έχουν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, εγκύων και παιδιών στην πόλη των 200.000 κατοίκων να λειτουργεί μόνο μέχρι τις 9 μ.μ.

Αποκαλυπτικές οι καταγγελίες υγειονομικών στα Γιάννενα

ΒΟΤΣΗ
ΒΟΤΣΗ
Στα Γιάννενα, κινητοποίηση στην ΤΟΜΥ Ανατολής και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο μαζί με υγειονομικούς. Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μονάδες της ΠΦΥ από την υποστελέχωση και τη χρόνια εγκατάλειψη. Στην ΤΟΜΥ Ανατολής οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους ότι με τη μετακίνηση των ιατρών στα νοσοκομεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Αντίστοιχα στο ΚΥ Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον διοικητή του, υπάρχει μείωση κατά 50% των τακτικών λειτουργιών του, λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να συγκροτήσει εμβολιαστικό κέντρο χωρίς την πρόσληψη πρόσθετου υγειονομικού προσωπικού. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που πριν από 2 μήνες βρέθηκε «στο κόκκινο», με ακόμα πιο συσσωρευμένες ανάγκες σήμερα.

Ενδεικτική των προβλημάτων είναι και η καταστροφή χτες ολόκληρης της ημερήσιας παρτίδας εμβολίων, λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στα ψυγεία συντήρησής τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού... Την ίδια ώρα, οι υγειονομικοί κατήγγειλαν ότι η αύξηση της συχνότητας των ραντεβού για εμβολιασμό ανά 7 λεπτά από 10 που ήταν αρχικά, δημιουργεί τεράστια πίεση στο ελάχιστο προσωπικό που καλείται να αντιμετωπίσει υπερήλικες πολλές φόρες με κινητικά προβλήματα, ενώ ο χρόνος παρακολούθησης των πολιτών μετά τον εμβολιασμό έχει μειωθεί στα 15 λεπτά από τα 30' σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΘΕΡΜΗ
ΘΕΡΜΗ
Τέλος, επισημάνθηκε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες του τελευταίου μήνα στην Ηπειρο εμποδίζουν την προσέλευση υπερήλικων κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών που καλούνται να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα την ακύρωση των ραντεβού για εμβολιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ