Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Συνδικάτα της Αττικής, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνδικάτα από το Μέταλλο, τα Τρόφιμα, το Φάρμακο, τους Οικοδόμους, τις Τηλεπικοινωνίες, τον Επισιτισμό - Τουρισμό, τη Χημική Βιομηχανία, τον Τύπο - Χαρτί, τις Ιδιωτικές Κλινικές κ.ά.

Προκλητική εξαρχής ήταν η στάση του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που ήταν περισσότερες από τους συγκεντρωμένους. Ο επικεφαλής αστυνομικός απαίτησε από τα συνδικάτα να μη σταθούν... ούτε στην άκρη του δρόμου, ούτε στο πεζοδρόμιο γιατί αυτή την εντολή είχε πάρει! Ως τον μόνο χώρο υπέδειξε το απέναντι από το υπουργείο πεζοδρόμιο, που ήταν κλεισμένο από αυτοκίνητα και λόγω στενότητας θα δημιουργούσε συνθήκες συνωστισμού. Τα συνδικάτα αντέδρασαν και τελικά άνοιξαν τα πανό τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Εξίσου προκλητική ήταν η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που αρνήθηκε για άλλη μια φορά να δει τα συνδικάτα και να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κατήγγειλε την άρνηση της κυβέρνησης να δει τα συνδικάτα, όπως και την παρουσία της αστυνομίας, που, όπως είπε, στόχο έχει να τρομοκρατεί όσους αγωνίζονται. Κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα, για να δοθεί απεργιακή απάντηση στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ