Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΤΡΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού με ευθύνη της κυβέρνησης

Συνεχίζεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου στα 17 κρούσματα των προηγούμενων ημερών χτες προστέθηκαν άλλα 9, σε νοσηλευτές διαφόρων τμημάτων. Και ενώ το νοσοκομείο λειτουργεί στα όριά του, η αναμονή στα Επείγοντα έχει φρακάρει και στο χώρο της Βραχείας Νοσηλείας ξεκίνησε να λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο, με εργαζόμενους να πηγαινοέρχονται για να μπαλώσουν τρύπες, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους χρεώνει την ευθύνη και για τη διασπορά.

Προκλητικά μετατοπίζει τις δικές της ευθύνες στους υγειονομικούς «που δεν εμβολιάστηκαν», αν και μεταξύ των κρουσμάτων βρίσκονται και εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν προλάβει να «χτίσουν» ανοσία. Χώρια που ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση στο προσωπικό για τον εμβολιασμό, ενώ οι υγειονομικοί δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα που ζητούν να εμβολιαστούν, αλλά παραπέμπονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ανέρχονται σε 25.000.

Σημειωτέον, δυο βδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο νοσοκομείο έχουν διενεργηθεί στους εργαζόμενους μόνο rapid tests (χαμηλής ευαισθησίας, 60%). Στο νοσοκομείο ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής (!), ενώ μοριακός έλεγχος γίνεται «μόνο στις στενές επαφές» και ιχνηλάτηση «σε όσους είχαν μαζί βάρδια». Το αποτέλεσμα είναι να χάνεται το μέτρημα των κρουσμάτων, με τους εργαζόμενους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς. Σε συνέχεια δε του εμπαιγμού τους, χτες τοποθετήθηκε ...ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τον έλεγχο των συνοδών και, παρά τα κρούσματα, οι μάσκες υψηλής προστασίας δεν επαρκούν για όλους.

«Τα δεκάδες περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της υποστελέχωσης, των μετακινήσεων προσωπικού, της μετατροπής των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου, ακόμα και σε εμβολιαστικά κέντρα», επισημαίνει σε καταγγελία της η «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΔΗΠΑΚ του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας». Οπως εξηγεί, η κατάσταση που διαμορφώνεται «είναι αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων - λάστιχο, που προσαρμόζονται στην υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται καραντίνα για υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα. Eίναι αποτέλεσμα της έλλειψης περιοδικού ελέγχου του προσωπικού με pcr test. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, το υπουργείο και η διοίκηση του νοσοκομείου κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη. Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις που κατηγορούν τους υγειονομικούς για τη διασπορά διότι δήθεν δεν εμβολιάστηκαν».

Η παράταξη της ΔΗΠΑΚ διεκδικεί:

  • Εδώ και τώρα μοριακό έλεγχο όλου του προσωπικού! Περιοδικό μοριακό έλεγχο προσωπικού και ασθενών που εισάγονται, με έμφαση σε τμήματα μεγαλύτερης έκθεσης.
  • Μάσκες υψηλής προστασίας στο προσωπικό, ιδιαίτερα στα τμήματα με τη μεγαλύτερη έκθεση (ΤΕΠ, Παθολογικές, Πνευμονολογική).
  • Μοριακό αναλυτή στο νοσοκομείο, ώστε να διενεργούνται τα αναγκαία τεστ.
  • Να επαναλειτουργήσει τώρα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, και να αξιοποιηθεί ως νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση πρόσληψη των γιατρών που βρίσκονται σε διαδικασία κρίσεων με μόνο προαπαιτούμενο την ολοκλήρωση της ειδικότητας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Ενταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή τους σε κεντρικό σχεδιασμό, πλάι στο δημόσιο σύστημα Υγείας (εμβολιασμός - τακτική παρακολούθηση ασθενών, τεστ).
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την επιτέλεση του σημαντικού ρόλου του εμβολιασμού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ