Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
«Κυανόλευκο» προβάδισμα

Από... πράσινο πόδι ο Ηρακλής απέκτησε χτες βραχύ προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Το τελικό 1 - 0 σε καμιά περίπτωση δε θεωρείται σκορ ασφαλείας αλλά σίγουρα δίνει στους «κυανόλευκους» μια (τουλάχιστον θεωρητικά) προτεραιότητα. Αν και αμφότερες οι πλευρές δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν τον επαναληπτικό ως αναμέτρηση ανοιχτών λογαριασμών. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ιδιαίτερα μαχητική, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που έχασε για να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, η επιθετική της γραμμή, η οποία τα πρώτα 45' δούλεψε... ρολόι, όχι μόνο δυσκόλεψε την εφαρμογή των αμυντικογενών σχεδίων του Σέρτζιο Μαρκαριάν, αλλά έγινε η αιτία η άμυνα του Παναθηναϊκού στο 38' να σαστίσει και ο Γκούμας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» προσπάθησαν και σε μεγάλο ποσοστό κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, όμως η εστία το Χαλκιά δεν «κινδύνεψε» ιδιαίτερα, με εξαίρεση την κεφαλιά του Βλάοβιτς (λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη) που πέρασε «ξυστά» από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, ανέφερε πώς η ομάδα του είχε ευκαιρίες να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, όμως «αυτό δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία και την προσπάθεια των παιχτών μου, καθώς φοβόμουν ότι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα ήταν κουρασμένοι». Από την πλευρά του «τριφυλλιού», ο Ουρουγουανός τεχνικός, απέδωσε την ήττα της ομάδας του στα λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ηρακλής νίκησε δίκαια. Εχουμε μία δεύτερη ευκαιρία στην Αθήνα. Για να πάρουμε τη νίκη, όμως πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Τις κίτρινες κάρτες του διαιτητή Γ. Δούρου, αντίκρισαν οι Φοφόνκα (54'), Κυργιάκος (40'), Μικαέλσεν (68').

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Χατζί, Κουτσουρές, Νατσούρας, Στολτίδης, Μπαχράμης (Κυριαζής 46'), Φοφόνκα, Μιλόγεβιτς, Κεμπάτζε (Νασιόπουλος 88'), Νεμπεγλέρας, Χάγκαν (Δρούγας 78').

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σάριτς, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Γκούμας, Βόκολος, Μικαέλσεν, Γκαλέτο (Μπασινάς 58'), Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (Καραγκούνης 58'), Βαζέχα (Βλάοβιτς 71').


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ