Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συναντήσεις αντιπροσωπειών του ΚΚΕ με πανεπιστημιακούς και πρυτάνεις

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας, τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, και τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών «όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια», που αποτελούνταν από τους Ν. Μπελαβίλα, Καθηγητή ΕΜΠ, Λίνα Βεντούρα, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, και Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Η αντιπροσωπεία των πανεπιστημιακών έθεσε τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις και τις θέσεις - προτάσεις της για το ζήτημα της φύλαξης των πανεπιστημίων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν την απόλυτη εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή και τους ταξικούς φραγμούς. Παράλληλα, μετέφεραν τη στήριξη του Κόμματος στους μαζικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, μελών ΔΕΠ και άλλων εργαζομένων στα πανεπιστήμια, που παλεύουν για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών. Επεσήμαναν ότι το ζήτημα της καταστολής και της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» - όπου κι αν αυτή υπάγεται - δεν μπορεί να αποσπαστεί από το υπόλοιπο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντιδραστικό και εχθρικό προς τα συμφέροντα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο σύνολό του.

Συναντήσεις αντιπροσωπειών του ΚΚΕ έγιναν τις προηγούμενες μέρες με πρυτανικές αρχές. Στην Αθήνα συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Αν. Μπουντουβή, είχε αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και στη Θεσσαλονίκη συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Ν. Παπαϊωάννου είχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συζήτησαν για τη θέση του Κόμματος αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ ανέδειξαν εκ νέου το αίτημα του ανοίγματος των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας, ώστε να εξασφαλιστεί η διά ζώσης συνέχεια των σπουδών των φοιτητών.

Από την πλευρά των πανεπιστημιακών εκφράστηκε η ανάγκη ανοίγματος των σχολών, που η κυβέρνηση φαίνεται να μεταθέτει σε μεταγενέστερο χρόνο και εκφράστηκε η εκτίμηση πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, με πρώτη μέριμνα να λαμβάνουν τα εργαστηριακά μαθήματα και η διενέργεια των κλινικών ασκήσεων των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ