Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Το τελευταίο «αντίο» στους άτυχους γιατρούς

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, αποχαιρέτισαν συνάδελφοι και φίλοι τους δύο γιατρούς Θοδωρή Χατζόπουλο και Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα την προηγούμενη Πέμπτη. Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Ολυμπο, στην προσπάθειά τους να ανέβουν το βουνό. Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές, ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται. Αρχικά, όταν ο τρίτος της παρέας που ειδοποίησε τις αρχές βρήκε τον έναν γιατρό και λίγο αργότερα και τον δεύτερο, ήταν και οι δύο χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Οι δύο γιατροί κηδεύτηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ο απροσδόκητος χαμός των δύο νοσοκομειακών γιατρών συγκλόνισε όχι μόνο την πόλη της Λάρισας αλλά και γιατρούς και μαζικούς φορείς από όλη τη χώρα. Κι αυτό γιατί οι δύο γιατροί εργάζονταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, δίνοντας όλο τον τελευταίο χρόνο με αυτοθυσία τη μάχη για την υγεία του λαού, στην «πρώτη γραμμή» κατά του κορονοϊού.

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «αποχαιρετούμε δύο αξιαγάπητους συναδέλφους και αξιόλογους επιστήμονες, υπόδειγμα μαχόμενων γιατρών που διακρίνονταν για την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνησή τους. Ο Ζαφειρίδης Τηλέμαχος, παθολόγος - εντατικολόγος και ο Χατζόπουλος Θοδωρής, αναισθησιολόγος, ήταν η ψυχή της ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λάρισας. Το κενό που αφήνουν είναι δυσαναπλήρωτο».

Αντίστοιχα, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των δύο γιατρών, τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη, τον θρήνο και την οδύνη που βιώνουμε όλοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με την απώλεια των δύο σπουδαίων συναδέλφων. Πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι ξεπερνούσαν τις έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας. Οι δύο συνάδελφοι μας δίδαξαν με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους. Με ανθρωπιά και αυταπάρνηση υπερέβαλαν εαυτούς κάθε μέρα σε υψηλής ποιότητας απαιτητικό κλινικό έργο για τη σωτηρία αρρώστων χωρίς περιορισμούς ωραρίων και κόπωσης».

Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, σωματεία της Λάρισας, σωματεία και μαζικοί φορείς από όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ