Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Αμεση παρέμβαση ενάντια στην αναστολή λειτουργίας της «Βιοκλινικής» Πειραιά

Την αναστολή της λειτουργίας της «Βιοκλινικής» στον Πειραιά, από σήμερα Τετάρτη και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η διεύθυνση προσωπικού του ομώνυμου ομίλου, «για λόγους ανακαίνισης».

Η ανησυχία των εργαζομένων είναι έντονη, ενώ όπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, «στην ενημέρωση που έγινε ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν αν επιθυμούν μετακίνηση σε άλλη εταιρεία του ομίλου ή όχι».

Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «στην ενημέρωση οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέκρυψαν ότι η αναστολή λειτουργίας γίνεται με υπαιτιότητα του εργοδότη, για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως επίσης τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του εργοδότη που προκύπτουν από αυτήν την απόφαση». Επίσης, οι «εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν σχετικά με τις προθέσεις της διοίκησης για όσους εργαζόμενους αρνηθούν να μετακινηθούν σε άλλη εταιρεία του ομίλου», ούτε σχετικά με το μέλλον της κλινικής, «αν δηλαδή μετά τις εργασίες ανακαίνισης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κλινική ή θα αλλάξει χρήση, και τι θα σημαίνει αυτό για τις θέσεις εργασίας». Προσθέτει ότι «η εταιρεία, παρόλο που έχει υποχρέωση, απέκρυψε από το Σωματείο - δηλαδή από τους νόμιμους και πραγματικούς εκπρόσωπους των εργαζομένων - την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας της κλινικής και τις προθέσεις της. Αντίθετα, επιχείρησε με ατομική "συζήτηση", σε τοπίο ασάφειας και υποθέσεων, να αποσπάσει δήλωση προθέσεων».

Με βάση τα παραπάνω, το Σωματείο απαιτεί να μη γίνει καμία διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο, μέχρι να αποσαφηνιστούν επίσημα όλα τα δεδομένα, ενώ με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην κλινική στις 21/1, όπου τα αιτήματά του επικυρώθηκαν ομόφωνα από τους εργαζόμενους. Τώρα το Σωματείο απαιτεί άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ομίλου, για όλα τα παραπάνω θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ