Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Διαδηλώσεις και διαβεβαιώσεις για λύση στη φτώχεια

ΤΥΝΙΔΑ.--

«Βαθιές μεταρρυθμίσεις» για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βελτίωση των συνθηκών ζωής υποσχέθηκε χτες ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χισέμ Μεσίσι, καθώς συνεχίζονται εδώ και μέρες οι μαζικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων νέων σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, που την περασμένη βδομάδα ανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό, διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αύξηση των θέσεων εργασίας σε μία χώρα με μορφωμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, το οποίο όμως εδώ και δεκαετίες δυσκολεύεται να βρει δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα τους και με αξιοπρεπείς αποδοχές.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε επίσης να απαντήσει στην κριτική για το ότι τουλάχιστον 4 από τους 11 υπουργούς που έχει προτείνει κατηγορούνται για διαφθορά ή είναι υπόδικοι για συναφείς υποθέσεις.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας είχαν σημειωθεί νέες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, όχι μόνο στην Τύνιδα αλλά και σε πόλεις του - φτωχότερου - νότου, όπου εργάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό του νεανικού πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι τα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή της Τυνησίας εξακολουθούν να μην μπορούν να διαχειριστούν την κρίση. Επίσης, ότι μία δεκαετία μετά την ενδοαστική κόντρα της «Αραβικής Ανοιξης» (που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2009 από την Τυνησία!), τα προβλήματα όπως αυτά της ανεργίας και της φτώχειας, τα οποία γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά έχουν γιγαντωθεί...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ