Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΖΑΝΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις διακοπές ρεύματος και τους εκβιασμούς

Εκοψαν το ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο σε οικογένεια ανέργου με 2 παιδιά!

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Τετάρτη εργατικά σωματεία της Καβάλας και της Κοζάνης στα αντίστοιχα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ, μετά από καταγγελίες που αναδεικνύουν το πόσο απροστάτευτα παραμένουν τα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στην περίοδο της πανδημίας ακόμα και για βασικές ανάγκες όπως η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», που μαζί με τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, όπως και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό ΠΕ Καβάλας καλούν σε κινητοποίηση στις 9 π.μ., καταγγέλλει τη ΔΕΗ και τον εισπρακτικό μηχανισμό της, καθώς εκβιάζει με διακοπή ρεύματος συνταξιούχο οικοδόμο, παρότι μέλος της οικογένειάς του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή και είναι ενταγμένος στην κατηγορία ΚΟΤ-Β, για οφειλή 500 ευρώ.

Παράλληλα, στην Κοζάνη, την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκό σπίτι στον Αγιο Δημήτριο Κοζάνης όπου χτες, Τρίτη, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με παρουσία της αστυνομίας έκοψε το ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο σε οικογένεια με 2 παιδιά, με τον πατέρα άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας, που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

«Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι φυσικό φαινόμενο», σημειώνει το ΣΕΕΕΝ, προσθέτοντας πως η παραπάνω περίπτωση δεν είναι μοναδική. «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή του ρεύματος σε πανάκριβο εμπόρευμα! Η πρόσβαση σε φθηνή λαϊκή κατανάλωση τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να είναι δικαίωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σωματεία απαιτούν να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες και να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς να απαιτείται προκαταβολή, όπως και τη μείωση των τιμολογίων του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ