Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία των εργαζομένων της πλοηγικής υπηρεσίας

Αλληλεγγύη από ναυτεργατικά σωματεία

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της πλοηγικής υπηρεσίας, οι οποίοι σήμερα και αύριο πραγματοποιούν 48ωρη απεργία για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, το ίδιο το δικαίωμά τους στη δουλειά και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, εκφράζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ.

Οι εργαζόμενοι της πλοηγικής υπηρεσίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και προβλέπει στο άρθρο 20 τη δυνατότητα για τους εφοπλιστές να εξαιρούνται από την πλοήγηση. Την ευθύνη για την εξαίρεση από την πλοήγηση τη ρίχνει στους πλοιάρχους, οι οποίοι είναι και αυτοί που θα πρέπει να υπογράψουν το πιστοποιητικό εξαίρεσης. Πρόκειται για εξέλιξη που όπως τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους της πλοηγικής, στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Επιπροσθέτως, τονίζεται από τα σωματεία, «οι εφοπλιστές θα χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ως μοχλό εκβιασμού σε βάρος των πλοιάρχων, μεταφέροντάς τους την ευθύνη και με τραγικά αποτελέσματα για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος».

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν συνολικά την απόσυρση του νομοσχεδίου, αφού εκτός των άλλων πλήττονται και ναυτεργατικά δικαιώματα, για να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των εφοπλιστών, συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ