Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξαρση κρουσμάτων και σε σχολεία της Χαλκίδας

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτεί η ΚΟ Εκπαιδευτικών Εύβοιας του ΚΚΕ, μετά και την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή που έχει οδηγήσει ήδη στη διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων.

«Μόλις δύο βδομάδες έχουν περάσει από το άνοιγμα των σχολείων και ήδη στη Χαλκίδα υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αλλά και σε παιδικό σταθμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση εδώ και 10 μήνες, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ασφαλή επάνοδο των μαθητών, και ενώ αναμένεται το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, νομοθετεί εν μέσω πανδημίας και φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο».

Προσθέτει επίσης: «Ολοι όσοι είμαστε εκπαιδευτικοί και γονείς σε σχολεία γνωρίζουμε την κατάσταση των κτιρίων και των σχολικών αιθουσών. Κτίρια ακατάλληλα, αίθουσες μικρές που δεν αερίζονται επαρκώς, στοιβαγμένοι μαθητές σε χώρους που ήταν ανεπίτρεπτοι και προ πανδημίας. Σε τέτοιες συνθήκες πάει περίπατο η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας έχει και ένα όριο στο κατά πόσο θα προστατεύσει».

Και απαιτεί να γίνει απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων, να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί όλων των εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δημιουργία 15μελών τμημάτων, να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

  • Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών απαιτεί με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ο οποίος προγραμματίζει για την Παρασκευή 29 Γενάρη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Εύβοιας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ