Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ., μαζικοί φορείς του 2ου διαμερίσματος του δήμου Αθήνας και της Καισαριανής, ενάντια στην αναστολή λειτουργιών του ΚΥ μέσα από τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης.

Σωματεία εργαζομένων, Σύλλογοι ΕΒΕ, Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι Γυναικών, συνταξιουχικά σωματεία και άλλοι φορείς καταγγέλλουν ότι εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση, αντί να φροντίσει άμεσα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προχωρά στην αποδυνάμωσή της, ακόμα και για τη διαδικασία των εμβολιασμών συνεχίζει την ανακύκλωση του ήδη ελάχιστου προσωπικού.

Οπως επισημαίνουν, το ΚΥ Παγκρατίου είναι μονάδα «που εξυπηρετεί περίπου 200.000 κατοίκους, έναν μεγάλο όγκο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, εγκύων και παιδιών από 4 περιοχές: Παγκράτι, Γούβα, Καισαριανή, Βύρωνα. Είναι κρίσιμο το ερώτημα τι θα γίνει με όλες τις υγειονομικές λειτουργίες που αναστέλλονται, όπως οι παιδικοί εμβολιασμοί και αυτοί των ηλικιωμένων από άλλα νοσήματα».

Τα σωματεία και οι φορείς μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ΠΦΥ, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ