Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Απαίτησε την απομάκρυνση του αντιπροέδρου από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα

Την απομάκρυνση του Τ. Ψαρομπά από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχει, μετά τις χυδαιότητες με τις οποίες σχολίασε καταγγελία δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση, ζήτησαν οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Το ΔΣ του Σωματείου συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, μετά τις καταγγελίες μιας σειράς σωματείων και φορέων για την εμετική ανάρτηση του αντιπροέδρου του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ωστόσο, η πλειοψηφία επέλεξε να τον ρίξει στα μαλακά, αποφασίζοντας την καθαίρεσή του από τη θέση του αντιπροέδρου αλλά διατηρώντας τη συμμετοχή του στη διοίκηση.

Στη συνεδρίαση, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, δικαιολόγησαν την απαράδεκτη στάση του ως μια «κακιά στιγμή», παρά το γεγονός ότι «ο συγκεκριμένος μονίμως εκφράζει τέτοιες αποκρουστικές απόψεις». Για να δικαιολογήσουν την απόρριψη της πρότασης της ΔΑΣ, επικαλέστηκαν το καταστατικό του Σωματείου, «ξέχασαν» όμως ότι αυτό προβλέπει μια σειρά από ποινές, «τις οποίες μάλιστα έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ενάντια σε αγωνιστές εκλεγμένους».

«Η τοποθέτησή μας ήταν ξεκάθαρη. Διαγραφή από όλα τα όργανα στα οποία συμμετέχει, ακόμα και από μέλος του Σωματείου», τονίζει η ΔΑΣ. Οσο για τον «ελιγμό» των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, τονίζει ότι «δεν αρκεί για να ξεπλύνουν τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι που τον συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους και τον τοποθετούν σε αυτή τη θέση πάνω από 10 χρόνια, γνωρίζοντας ποιος είναι». Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σωματείου προανήγγειλε διαγραφές μελών «επειδή μοιράζουν ανακοινώσεις που κάνουν κριτική», ενώ προσπάθησε «να δημιουργήσει συνειρμούς ότι η αποκρουστική τοποθέτηση Ψαρομπά ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης».

Συνεχίζεται η καταδίκη από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης της στάσης του συγκεκριμένου συνδικαλιστή από σωματεία του κλάδου.

«Η χυδαία και εμετική ανάρτηση συνδικαλιστή από τη Ρόδο δεν προσέβαλε μόνο την καταγγελία μιας γυναίκας δημοσιογράφου, αλλά εκφράστηκε με τον πιο αποκρουστικό τρόπο για τις γυναίκες συνολικά, για τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, συνολικά στον Τουρισμό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί», σημειώνει σε δελτίο Τύπου το ΕΚ Αθήνας και τονίζει ότι «τέτοιες απόψεις και τέτοιοι συνδικαλιστές δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και τα επιχειρησιακά Σωματεία των Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Novotel», «Royal Olympic», «Zafolia», «Marriott», «Intercontinental», «Stanley», «Crowne Plaza» και στην εταιρεία «Select Service Partner», με κοινό ψήφισμα, απαιτούν από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού τη διαγραφή του ως αντιπροσώπου στο συνέδριο της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω. Τη στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ