Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προκλητικές δηλώσεις για πρόστιμα σε μαθητές!

Eurokinissi

Θύελλα δικαιολογημένων αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για επιβολή προστίμων σε μαθητές που καθυστερούν την επιστροφή τους στο σπίτι μετά το σχολείο και «δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό». Μιλώντας στο «Mega» το πρωί της Κυριακής, η υφυπουργός είπε ότι «δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» για την επιστροφή των μαθητών στο σπίτι, μετά την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φλεβάρη, παραπέμποντας στα πρόστιμα που ισχύουν γενικά για τις μετακινήσεις. Το ίδιο βράδυ, με νέα δήλωσή της, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές».

Ωστόσο, όταν τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ούτε ένα επιπλέον μέτρο, όταν στοιβάζονται 25 και 27 μαθητές σε αίθουσες των 20 τετραγωνικών, όταν στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που έχουν ανοίξει μετράμε ήδη εκατοντάδες τμήματα κλειστά λόγω κρουσμάτων, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει η υφυπουργός για πρόστιμα και καταστολή ...αν π.χ. κάνουν οι μαθητές μια παράκαμψη από ένα πάρκο κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Σε σχόλιό του με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, αντί να προκαλεί απειλώντας με πρόστιμα ανήλικους μαθητές, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους!

Τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά και οι μαθητές δοκιμάζονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους μπροστά σε μια οθόνη, μακριά από φίλους και συμμαθητές, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Μάλιστα, επέλεξε να απολύσει εκπαιδευτικό προσωπικό με τρίμηνη σύμβαση, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, δεν πήρε μέτρα για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κ.λπ.

Γι' αυτό μεταδίδεται ο ιός! Εκτός αν τα δεκάδες τμήματα Δημοτικών Σχολείων που έχουν ήδη κλείσει μετά από μόλις 10 μέρες λειτουργίας, έκλεισαν γιατί οι μαθητές Δημοτικού συνωστίζονται με τις ώρες στις πλατείες!

Οι μαθητές έχουν ήδη δείξει τη δύναμή τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να παίζει με την υγεία και τη μόρφωσή τους. Δεν θα ανεχτούν να τους κουνά το δάχτυλο ο ένοχος για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Το δίκιο τους θα ακουστεί και πάλι... Ακόμα κι αν η κυβέρνηση επαναφέρει τον νόμο περί τεντιμποϊσμού και το κούρεμα με την ψιλή!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ