Σάββατο 23 Γενάρη 2021 - Κυριακή 24 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκτακτα μέτρα στήριξης των στρατευμένων - Να μην αυξηθεί η θητεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει: «Η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες από την κυβέρνηση, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα (εξοπλιστικά προγράμματα, προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών κ.ά.), είναι μέρος ενός συνόλου κυβερνητικών σχεδιασμών, ενταγμένων στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, που το μόνο που έχουν προσφέρει στους λαούς είναι αλλαγές συνόρων, πολέμους, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αυτά τα σχέδια δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για τα οποία πάνε οι νέοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Αντίθετα εξυπηρετούν την επιδίωξη της άρχουσας τάξης της χώρας να αναβαθμίσει τη θέση της στη μοιρασιά για την εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, μπλέκοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Οι νέοι στρατευμένοι - και ιδιαίτερα αυτοί που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους - γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως την ίδια στιγμή που μονάδες μένουν υποστελεχωμένες στις παραμεθόριες περιοχές, όπως το επικαλείται και η κυβέρνηση, "εξασφαλίζεται", όλως τυχαίως, η στελέχωση των μονάδων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι επιτακτικό, εδώ και τώρα, να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των στρατευμένων για έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης και προστασίας τους από την πανδημία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org