Σάββατο 23 Γενάρη 2021 - Κυριακή 24 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πολλά στόματα, μια φωνή

MotionTeam

Διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών! Πολλά στόματα, μία φωνή» πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι φοιτήτριες που συμμετείχαν κράτησαν τη σιωπή τους συμβολικά για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια την «έσπασαν», «φωνάζοντας» για τις αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών.

Οι Σύλλογοι απαιτούν μεταξύ άλλων να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ, στελέχωση ιδρυμάτων και φοιτητικών εστιών με εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες για παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογικής υπηρεσίας, κ.ά.

Επίσης, οι Σύλλογοι οργανώνουν το Σάββατο 23 Γενάρη στις 7 μ.μ. αντίστοιχη διαδικτυακή εκδήλωση μέσω Ζoom. Θα μιλήσει η Γεωργία Τριανταφύλλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ