Σάββατο 23 Γενάρη 2021 - Κυριακή 24 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Τα σχέδιά τους θα απαντηθούν στο δρόμο του αγώνα!

Σε ανακοίνωσή του για το σχέδιο της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η κυβέρνηση κλιμακώνει την καταστολή, την τρομοκρατία και τις διώξεις εναντίον των εργατικών αγώνων (...) Τρέχει να προλάβει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται. Τα σχέδιά τους θα απαντηθούν στο δρόμο του αγώνα! Θα απαντηθούν με τη μαχητική οργάνωση της πάλης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία εν μέσω πανδημίας, αλλά δίνει "γην και ύδωρ" στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν έχει λεφτά για γιατρούς και δασκάλους, αλλά έχει για επιδοτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών, για "ειδικούς φρουρούς" και αστυνομοκρατία, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός εχθρός των εργατών είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταστολή και τρομοκρατία!

Με το σχέδιο της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται ότι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το προωθούμενο «φακέλωμα κάθε συνδικαλιστικού στελέχους ή εργάτη που θα οργανώνει κινητοποίηση», όπως και ότι «φέρνουν στην Ελλάδα τον "γαλλικό νόμο Καθολικής Ασφάλειας" που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για γενικό φίμωμα και κάθετη λογοκρισία εναντίον όποιου ΜΜΕ ή φωνής αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής».

«Στοχοποιούν τον "εχθρό - λαό" και προετοιμάζουν "γύψο" για τα εργατικό - λαϊκό κίνημα!», αναφέρει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει: «Οι αγώνες των εργατών δεν μπαίνουν στον "γύψο". Δεν απαγορεύονται με διατάγματα η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες για τη ζωή και την επιβίωση της εργατικής τάξης! Ο λαός χρειάζεται γιατρούς για τα νοσοκομεία, δασκάλους για τα σχολεία, όχι καταστολή και αστυνομία! Η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ