Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αύριο το πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια
  • Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι καλούν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργατικά σωματεία
  • Απορρίπτουν το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και απαιτούν μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα ΑΕΙ και τα σχολεία

Σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας προχωρούν αύριο Πέμπτη Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδίες Γονέων, Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών και εργατικά σωματεία, με αιχμή το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και τους φραγμούς στην πρόσβαση, αλλά και την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές των ΑΕΙ και να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. Και σε αυτές τις συνθήκες υψώνουν δυνατά τη φωνή τους ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για το δικαίωμα στη μόρφωση με διασφάλιση της υγείας όλων.

Στην Αθήνα, κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Φυσικού, Νομικής, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Πολιτικού, Οικονομικού, Δασκάλων, Νοσηλευτικής και Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και Νέων Εστιών του ΕΜΠ, Παντείου Πανεπιστημίου, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ. Οι Σύλλογοι λένε ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στα όρια φοίτησης και στις διαγραφές. Ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση πως οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες. Απαιτούν να ανοίξουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, και ...να γίνουν ξανά φοιτητές.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση με παράλληλη στάση εργασίας έχει αποφασίσει για αύριο και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απορρίπτοντας τα σχέδια έντασης της καταστολής στα ΑΕΙ.

Στους δρόμους με πολύμορφη δράση θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και οι μαθητές. Στην Αθήνα, πέρα από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια έχουν ορίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά δήμους: Στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων στις 12 μ., στο δημαρχείο Μενιδίου στη 1.30 μ.μ., στα Φανάρια Βλάχου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Μεταμόρφωση στη 1 μ.μ., στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα στις 1.45 μ.μ., στην πλατεία ΙΚΑ στο Μπραχάμι στη 1 μ.μ., στο δημαρχείο Καισαριανής στις 12 μ., στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στη 1 μ.μ. και στην πλατεία Περάματος στη 1 μ.μ.

Αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν αύριο και οι εκπαιδευτικοί. Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων» και η ΟΛΜΕ καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές, και τα οποία οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι γονείς. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν μέρος στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και για τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν δεχόμαστε να αλλάζουν οι όροι εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 3 μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις», σημειώνουν οι γονείς και διεκδικούν: Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και καμία αλλαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψηφίους. Να αποσυρθεί η «τράπεζα θεμάτων» και να παρθούν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση καταδικάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολλές από τις οποίες καλούν και σε συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Ιωαννίνων, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Τύπου και Χάρτου, ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα Σωματεία Εργαζομένων στη «Mellon» και στη «First Data».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις απόρριψης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου(2021-07-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ραντεβού με δίκαιες διεκδικήσεις(2021-01-28 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 17 Σεπτέμβρη για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας(2020-09-11 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο(2020-05-26 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια τη Μ. Δευτέρα ενάντια στο νομοσχέδιο - σκούπα(2019-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές(2018-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ