Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η μητέρα των μαχών

Τσάρτας και Ζε Ελίας θα βρεθούν πάλι σήμερα αντιμέτωποι

Sportidea

Τσάρτας και Ζε Ελίας θα βρεθούν πάλι σήμερα αντιμέτωποι
Και τώρα οι δυο τους... Μπορεί εκατέρωθεν την τιμητική τους -όλη την εβδομάδα που πέρασε- να είχαν οι δηλώσεις του τύπου «τίποτα δεν αρχίζει, τίποτα δεν τελειώνει...», «ένα παιχνίδι είναι μόνο», αλλά σήμερα, την ώρα της κρίσεως δηλαδή, όλα πάνε περίπατο... Αλλωστε σε ένα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού η νίκη είναι το ζητούμενο και από τις δυο πλευρές. Εστω και εάν αυτή ορισμένες φορές (ιδίως τα τελευταία χρόνια) επιτυγχάνεται εν μέσω επεισοδίων, κραυγών διαμαρτυρίας, ακόμα και πυροβολισμών (!!!) (βλέπε περσινό αγώνα Κυπέλλου). Η νίκη λοιπόν είναι το ζητούμενο. Και φανταστείτε σήμερα, που ο αγώνας έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία και για τους δυο αντιπάλους. Ενα ντέρμπι κορυφής δηλαδή, με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό... Πάντως ευχή δική μας είναι τα πάντα να εξελιχθούν εντός αγωνιστικού χώρου και να επικρατήσει η σύνεση και η ψυχραιμία. Ειδικότερα μάλιστα που μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο παρέμενε άγνωστο το ποιο κανάλι θα δείξει τελικά τον αγώνα. Βλέπετε η περίπτωση στην οποία η ΝΕΤΜΕΝΤ δικαιωθεί μοιάζει με «επικίνδυνη αποστολή» τουλάχιστον για τους συναδέλφους και τεχνικούς της ΝΟΒΑ που θα επιχειρήσουν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή. Μετά την ευχή λοιπόν, ας μπούμε και εμείς στο αγωνιστικό μέρος να δούμε την κατάσταση των δυο αντιπάλων. Αλλωστε είναι «στραβό το κλίμα ας ελπίσουμε να μην το φάει και ο γάιδαρος....». Πάντως ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει σήμερα στις 19.00.

ΑΕΚ: «Πάμε σαν άλλοτε...»

Η ήττα στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή μπορεί να αποτέλεσε ένα κακό ποδαρικό για την Ενωση στη νέα χρονιά, αλλά μέχρι εκεί... Ετσι τουλάχιστον δείχνουν όλοι στην ομάδα, με πρώτο και καλύτερο τον προπονητή Φερνάντο Σάντος που κατά την προσφιλή του τακτική (περίπτωση ήττας από Εθνικό Αστέρα) δεν είπε τίποτα στους παίκτες του. Οι πονοκέφαλοι του Πορτογάλου τεχνικού άκουγαν στο όνομα Ντέμης Νικολαΐδης και Βασίλης Τσάρτας, οι οποίοι στα μέσα της βδομάδας έδειξαν να ξεπερνάνε τους τραυματισμούς τους και να ανακουφίζουν κάπως τον «κιτρινόμαυρο» προπονητή. Πάντως πιο εύκολη μοιάζει η περίπτωση του Νικολαΐδη που δεν έπαιξε και στο Καυτατζόγλειο. Ομως δεν υπάρχουν μόνο οι δυσάρεστοι «πονοκέφαλοι» για τον Σάντος αλλά και οι ευχάριστοι. Ενας από αυτούς έχει να κάνει με την επιλογή του δεύτερου επιθετικού, αφού ο Ιλια Ιβιτς στην πρώτη του εμφάνιση με το «Δικέφαλο» έδειξε την κλάση του και έδωσε το δικαίωμα στον Σάντος να τον υπολογίζει. Ετσι ίσως προτιμηθεί αυτός σε σχέση με τους Κωνσταντινίδη - Μαλαδένη, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση του Νικολαΐδη.

ΟΣΦΠ: «Δυο έμειναν...»

Δύσκολο έργο έχει ο ΠΑΟ στην Ξάνθη

Sportidea

Δύσκολο έργο έχει ο ΠΑΟ στην Ξάνθη
Στη Νέα Φιλαδέλφεια ουσιαστικά τελειώνει η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ολυμπιακού που είχε ξεκινήσει λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να καθίσει στο... ρετιρέ της βαθμολογίας. Με νίκη αυτό επιτυγχάνεται, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ή μένει σταθερά δεύτερος (ισοπαλία) ή ξαναμένει πίσω. Η μεγάλη νίκη επί της Παναχαϊκής ανέβασε την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» που δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη κόντρα. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή, που τόνισε ότι με μια ανάλογη εμφάνιση όπως αυτή στο ΟΑΚΑ πριν μια βδομάδα μπορεί η ομάδα να φθάσει στον έκτο της συνεχόμενο τίτλο. Οσον αφορά τα αγωνιστικά ο Ελληνας τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μπερμούντες, που τέθηκε νοκ άουτ, ενώ ανοιχτή μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει η περίπτωση να αγωνιστεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του Αλέκου Αλεξανδρή στις αρχές της βδομάδας δεν εμπνέουν ανησυχία για τη συμμετοχή του.

Ενδιαφέρον και αλλού

Πάντως όσοι νομίζετε ότι το ενδιαφέρον της 12ης αγωνιστικής αρχίζει και σταματάει στη Φιλαδέλφεια κάνετε λάθος. Αντίθετα, πολλά είναι τα παιχνίδια με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο αντιπάλους.

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί και αυτή το δικό της ντέρμπι όπου ο Αρης υποδέχεται τον Ηρακλή. Δυο «πατριωτάκια» με κοινούς στόχους που μεταφράζονται στο να τους βρει το τέλος του Α` γύρου όσο το δυνατόν πιο κοντά στις.... πόρτες της Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι αν μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς τα πήγαιναν καλά, παρά τα εσωτερικά τους προβλήματα, εντούτοις η ήττα από τον Πανιώνιο άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου». Ο Γάλλος τεχνικός Ταρντί βρίσκεται σε επισφαλή θέση και ίσως πολλά να έχουν ήδη κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο. Πάντως το πιο πιθανό είναι ο Ταρντί να κάθεται σήμερα στον πάγκο, έστω και για τελευταία φορά. Αντίθετα εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στον Ηρακλή, αφού η νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ τους άνοιξε την όρεξη... Μια καινούρια επιτυχία στο Χαριλάου σήμερα θα φέρει το «Γηραιό» ακόμα πιο ψηλά.

Σαλονικιώτικο ντέρμπι στο Χαριλάου

Sportidea

Σαλονικιώτικο ντέρμπι στο Χαριλάου
«Μάχη Ευρώπης» μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση στην Ξάνθη, όπου η Σκόντα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ο νικητής πλησιάζει ακόμη περισσότερο την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα αντίθετα με τον ηττημένο, που θα αρχίσει να νιώθει κι άλλες ανάσες δίπλα του.

Την κόντρα των πρωτοπόρων ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ προκειμένου αθόρυβα να ανέβει, ενώ ήδη φιγουράρει μόνος τρίτος στη βαθμολογία. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει πάνω απ' όλα η ομάδα του Μπάγεβιτς να περάσει αλώβητη από την Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει μια Παναχαϊκή που «καίγεται» για τους βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Εθνικός Αστέρας - Πανιώνιος (Καισαριανή 15.00), Αρης - Ηρακλής (Χαριλάου 17.00 ΑΛΦΑ DIGITAL), ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη - Παναθηναϊκός (Ξάνθη 17.00 ΑΛΦΑ DIGITAL), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Ν. Φιλαδέλφεια 19.00 ΤV(;), Αιγάλεω - ΟΦΗ (Νίκαια 15.00), Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ (Πάτρα 15.00), Ιωνικός Νίκαια - Ακράτητος (Νεάπολη 17.00 ΝΟΒΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ