Σάββατο 16 Γενάρη 2021 - Κυριακή 17 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Την εγκληματική πολιτική που στριμώχνει τις ανάγκες για την προστασία της υγείας του λαού στο στενό κορσέ της καπιταλιστικής κερδοφορίας, βάζοντας ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας».

Από την ίδια αφετηρία, τη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της με βάση τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου, άσκησαν κριτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι επικεφαλής των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, χρεώνοντας «ανικανότητα», «ανευθυνότητα» και «ιδεολογικές εμμονές», καταθέτοντας και τις διάφορες «εποικοδομητικές» προτάσεις τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, απαιτώντας η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ανέδειξε ότι τα κριτήριά της για τη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι επιστημονικά και πολύ περισσότερο δεν είναι οι ανάγκες του λαού αλλά πολιτικά και επιχειρηματικά, για τη στήριξη των κερδών και των στόχων του κεφαλαίου. Υπογράμμισε ότι αργά ή γρήγορα αυτός ο ιός θα γιατρευτεί, όμως «αυτό που δεν γιατρεύεται είναι το σάπιο σύστημα το οποίο υπηρετείτε» και γι' αυτό χρειάζεται αγώνας διαρκείας για την προστασία της υγείας και τις υπόλοιπες ανάγκες του λαού. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει την ομιλία και τη δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ