Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα στους χώρους εργασίας

«Δεν έχει προκύψει επισήμως τέτοιος συσχετισμός» ήταν η απαράδεκτη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Ταραντίλη, στην ενημέρωση χτες των κυβερνητικών συντακτών, σε ερωτήματα σχετικά με την έξαρση σε βιομηχανικές περιοχές, όπως και για το «γιατί δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης στους χώρους εργασίας». Τοποθέτηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίζει με την υγεία του λαού και των εργαζομένων, για να μην θίξει στο παραμικρό την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπως φαίνεται άλλωστε από όλες τις κινήσεις της στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας.

Και αφήνοντας κατά μέρους τα προσχήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων». Οπως είπε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «ένας μήνας λοκντάουν κοστίζει 3 δισ. ευρώ, ίσως και ψηλότερα».

Και αντί για μέτρα προστασίας που θίγουν την καπιταλιστική κερδοφορία, επέμεινε να παρουσιάζει ως πανάκεια τον εμβολιασμό, που ακόμα κι εκεί κυριαρχούν οι καθυστερήσεις. Παρ' όλα αυτά, ο Χρ. Ταραντίλης επέμεινε ότι «η όλη διαδικασία του εμβολιασμού πάει πάρα πολύ καλά», εννοώντας τον εμβολιασμό του 0,6% του πληθυσμού.

Ο Ταραντίλης σημείωσε ακόμα ότι μετά το δεύτερο εμβόλιο θα χορηγείται στους εμβολιασμένους πιστοποιητικό εμβολιασμού, θυμίζοντας το αίτημα του πρωθυπουργού στην ΕΕ και τους ομολόγους του, για να μειωθούν «γραφειοκρατικές διαδικασίες», με βασική έγνοια τα κέρδη των τουριστικών ομίλων. Οπως ο ίδιος είπε, «το πιστοποιητικό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην άνοδο του Τουρισμού ενόψει του καλοκαιριού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org