Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Καταγγελία για τη δίωξη στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

Την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να μηνύσει και να σύρει στα δικαστήρια τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αφορμή παλαιότερο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ).

Η ΕΝΙΠ σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή συμπίπτει χρονικά με τις προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, που βάζουν στο στόχαστρο τους υγειονομικούς. «Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα, κατά συνδικαλιστών και εργαζομένων», αναφέρει. Και ξεκαθαρίζει: «Οι προσπάθειες εκφοβισμού είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά πως ένοχη είναι η πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, που κράτησε τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες, που δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα Υγείας».

Η ΕΝΙΠ απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις Διοικήσεις της 3ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να αποσυρθούν άμεσα τα μέτρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και απαιτεί «ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ, εδώ και τώρα, για να μη βρεθούμε και πάλι στις ίδιες δραματικές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ