Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στις πλατείες των χωριών βγαίνουν την Κυριακή τα τρακτέρ

Κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή 17/1 απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι άμεσα θα ανακοινώσει νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους για τα μεγάλα προβλήματά τους που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, προβάλλοντας συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που έχει διαμορφωθεί με συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε συνέντευξη Τύπου, χτες, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα που πήρε έως σήμερα η κυβέρνηση για τους αγροτοκτηνοτρόφους είναι ψίχουλα μπροστά στα δεκάδες δισ. ευρώ που έδωσε και δίνει σε εφοπλιστές, εμποροβιομήχανους και άλλους επιχειρηματίες. Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων είναι χαμηλότερες στα περισσότερα προϊόντα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - για παράδειγμα, το βαμβάκι φέτος είχε χαμηλότερη τιμή από πέρυσι - αλλά την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση. Με τη στήριξη της κυβέρνησης έμποροι, μεταποιητικές βιομηχανίες, μεσάζοντες κάθε είδους κερδοσκοπούν στις πλάτες αγροτών και λαού. Την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής ανεβαίνει. Το ίδιο και το κόστος διαβίωσης».

Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή τόνισε: «Εχουν περάσει 4 μήνες από τον "Ιανό" και αρκετοί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, ενώ όσα πορίσματα έχουν βγει δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Οι αγρότες διεκδικούν αποζημίωση στο 100% της ζημιάς».

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, επισήμανε ότι δεν έχουν γίνει. «Με μια απλή βροχή τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισαν πάνω από 8.000 στρέμματα επειδή δεν είχαν κλείσει τα αναχώματα», σημείωσε. Παράλληλα, πρόσθεσε, πρέπει να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των αρδευτικών δικτύων για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο. «Πολλά χωράφια δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν και η κυβέρνηση πρέπει να τους αποζημιώσει και για την επόμενη χρονιά».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες αγωνιστικής διεκδίκησης για τα ζητήματα που αφορούν την υγεία των αγροτών και όλου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ