Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πλούσια συζήτηση στη διαδικτυακή σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Η ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, καθώς και οργανωμένης απάντησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στις συνθήκες της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικτυακής σύσκεψης που οργάνωσε την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών από δεκάδες σωματεία και φορείς.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, εισηγητικά στάθηκε στην πείρα από τη δράση των σωματείων το προηγούμενο διάστημα: «Παρά τις δυσκολίες, είναι σημαντικό ότι δεν αναστείλαμε τη δράση μας, έγιναν δεκάδες εγγραφές σε σωματεία, αναπτύχθηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως η απεργία στις 26 Νοέμβρη, οι δράσεις αλληλεγγύης, οι συνεχείς και πολύμορφες κινητοποιήσεις στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο, τα ταξικά σωματεία, συνεχίζουν να είναι το αποκούμπι των εργαζομένων».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι σωματείων, αναδεικνύοντας την κατάσταση στους κλάδους. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στις γειτονιές, καθώς και η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε αυτήν την κατάσταση.

Θετική ήταν η πείρα που μεταφέρθηκε από την προσπάθεια οργάνωσης εστιών αντίστασης, με τις κινητοποιήσεις στα δύο νοσοκομεία με τη μαζική συμμετοχή υγειονομικών και συμβασιούχων, με τη μεγάλη συμμετοχή των οικοδόμων στο εργοστάσιο «Αρμός» χάρη στο σταθερό σχέδιο που έχει το Συνδικάτο σε αυτόν το χώρο, καθώς και με τις δεκάδες εγγραφές στο Σωματείο Επισιτισμού και στο παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, αποφασίστηκε να στηριχτούν δράσεις έξω από εργοστάσια όπου έγιναν εργατικά «ατυχήματα», στα δύο νοσοκομεία, στα σχολεία. Αποφασίστηκε επίσης να οργανωθεί διαδικτυακή εκδήλωση για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Επισημάνθηκε τέλος ότι όλα τα Διοικητικά Συμβούλια πρέπει να συζητήσουν για τις μεγάλες αντεργατικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Πάτρα και άλλες πόλεις(2022-01-14 00:00:00.0)
Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις των υγειονομικών(2020-12-24 00:00:00.0)
Συζήτηση με εργαζόμενους σε αποθήκες των αλυσίδων(2020-04-16 00:00:00.0)
Πλούσια συζήτηση και σημαντικές αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης(2020-02-27 00:00:00.0)
Σύσκεψη στο Βόλο για ανεργία και Συμβάσεις(2014-02-08 00:00:00.0)
Συνδυασμένη δράση σε εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους(2013-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ