Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Νέα επιβάρυνση από τη συνεχή βροχόπτωση

Νέα πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην ΠΕ Σερρών, από τη συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη αύξηση της εισροής των υδάτων από τη γειτονική Βουλγαρία στον ποταμό Στρυμόνα.

Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πραγματοποίησε συναντήσεις με προέδρους, μέλη των τοπικών συμβουλίων και κατοίκους σε Νεοχώρι, Μονόβρυση, Νέο Σκοπό, Παραλίμνιο και Πεθελινό. Ανέδειξε την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή καθώς και τη συγκρότηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγροτοκτηνοτρόφους και επαγγελματίες να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από συλλόγους, επιτροπές με διάφορες πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής τους και των περιουσιών τους.

Επερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ΠΕ Σερρών κατέθεσαν στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Καλούν τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να απαντήσουν:

- Τι προγραμματισμό είχε, έως και σήμερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΠΕ Σερρών; Υπάρχει σήμερα ένα κεντρικό/συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Σερρών;

- Τι ποσά διατέθηκαν και ποια έργα πραγματοποιήθηκαν έως τώρα και ποια είναι προς υλοποίηση;

- Σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η διοίκηση της Περιφέρειας για να διεκδικήσει: Γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της ΠΕ Σερρών. Και επίσης για την άμεση στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να είναι εφικτός ο σχεδιασμός και η μελέτη των απαιτούμενων έργων για μια ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Πέλλα, πλημμύρισαν ο βιολογικός καθαρισμός και δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινα, ακτινίδια, κ.ά.) του δήμου Σκύδρας καθώς υπερχείλισε η «τάφρος 66» που έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για άλλη μια φορά αναδεικνύει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων συντήρησης της «τάφρου 66», που συγκεντρώνει τα νερά του βόρειου ορεινού όγκου της Πέλλας μέσω των ποταμών Εδεσσαίου και Μογλενίτσα. Επισημαίνει τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, Περιφέρειας και δημοτικών αρχών και καλεί το λαό αγωνιστικά να επιβάλει έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής καθώς επίσης άμεση και 100% αποζημίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τις ζημιές που υπέστησαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ