Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ούτε ένας παιδίατρος στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής

Καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο»

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο άνοιξε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία χωρίς να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά ακόμα και τώρα με ευθύνη της δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής (δηλαδή στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, αφού στη Μάνδρα εξακολουθεί να μην υπάρχει Κέντρο Υγείας), σε μια περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Το Σωματείο απαιτεί άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών και την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας, όπως και σχολιάτρων και σχολικών νοσηλευτών, που είναι ανύπαρκτοι.

«Επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών έχει και η αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία που "εξαπλώνεται", ιδιαίτερα σε μικρούς επαγγελματίες - εμπόρους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που "έκλεισαν" ή υπολειτουργούν», προσθέτει το Σωματείο.

Καταγγέλλοντας την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, όπως και τη νέα περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την ΠΦΥ για το 2021, το Σωματείο στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, των Ενώσεων Γονέων και των μαθητικών συμβουλίων, και απαιτεί: Προσλήψεις παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα. Προσλήψεις σχολιάτρων και σχολικών νοσηλευτών για την κάλυψη των αναγκών. Δωρεάν, συστηματικό εργαστηριακό έλεγχο για Covid σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές. Να προχωρήσει ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ