Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργάνωση και πάλη για την αναγκαία θωράκιση του ΠΑΓΝΗ και του συστήματος Υγείας

Περιοδεία στο νοσοκομείο πραγματοποίησε ο Μ. Συντυχάκης

Από πρόσφατη παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Από πρόσφατη παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Τα ΤΕΠ, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τη Νεφρολογική κλινική και τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, που συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Για τη Νεφρολογική κλινική αναδείχθηκε το γεγονός πως στην ουσία είναι αποψιλωμένη από προσωπικό, λόγω των συνταξιοδοτήσεων (έχουν απομείνει μόλις 3 γιατροί) και της μη πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων. Μάλιστα, η σταδιακή υποβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού συνδέεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει στους ιδιώτες επιχειρηματίες τέτοιου είδους τομείς, όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα στη ΜΕΠΚ αναδείχθηκε η μερική μετατροπή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για non-COVID ασθενείς, με σκοπό να εξασφαλιστούν κρεβάτια ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορονοϊό, οδηγώντας σε μείωση των διαθέσιμων κλινών νοσηλείας καρδιοπαθών, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία ασθενών με οξέα καρδιοχειρουργικά προβλήματα, τα οποία διακομίζονται από όλη την Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως τόσους μήνες η κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας - Πρόνοιας δεν άλλαξε, έγιναν ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού (κυρίως επικουρικού), η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπολειτουργεί επικίνδυνα, οι ΜΕΘ στενάζουν, ο πληθυσμός συνολικά βρίσκεται σε αβεβαιότητα και σε κίνδυνο παρά τα μέτρα ατομικής προστασίας που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού τήρησε, αφού η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας ούτε έλαβε ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Υπογραμμίστηκε πως η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί με οργάνωση, αγώνα και συσπείρωση στο σωματείο τους, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ, ενίσχυση της ΠΦΥ, αύξηση των δαπανών για την Υγεία, επαναλαμβανόμενα τεστ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών, για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες. Επίσης, εκφράστηκε η διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ