Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ WORLD LEAGUE
Πρωτιά, πρόκριση και υποσχέσεις από την Εθνική

Η 1η θέση στα προκριματικά του World League μεγαλώνει τις προσδοκίες ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο

Eurokinissi

Η 1η θέση στα προκριματικά του World League μεγαλώνει τις προσδοκίες ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο
Κόντρα και στις αντιξοότητες που δημιουργούν και στο πόλο τα κυβερνητικά μέτρα αναστολής στον αθλητισμό, η Εθνική ομάδα κατάφερε να φτάσει σε μια σημαντική διεθνή επιτυχία με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του World League - θα διεξαχθεί τον Ιούνη στην Τιφλίδα της Γεωργίας - και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του ευρωπαϊκού ομίλου της διοργάνωσης, στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Η Ελλάδα αναδείχθηκε 1η πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, δίνοντας με τις εμφανίσεις της υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα, αρχής γενομένης από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον βασικό στόχο της Εθνικής, τον οποίο θα διεκδικήσει στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά το Μάρτη.

Επιβλητική μέχρι το τέλος

Η Εθνική πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και στους τρεις αγώνες της, με επιστέγασμα τη νίκη 12-7 επί του Μαυροβουνίου στον τελικό του τουρνουά. Είχαν προηγηθεί το επιβλητικό ξεκίνημα με το 12-3 επί της Γαλλίας, για την οκτάδα, και η καθοριστική νίκη επί της Ισπανίας στα ημιτελικά, με σκορ 12-11 σε έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι, νίκη χάρη στην οποία η Ελλάδα εξασφάλισε το στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση, καθώς σε αυτήν προκρίθηκαν οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου.

Χωρίς πίεση πια, στον τελικό με το Μαυροβούνιο οι Ελληνες διεθνείς πήραν τα ηνία από την αρχή του αγώνα και δεν τα έχασαν σε κανένα σημείο μέχρι τη λήξη, ενώ ειδικά στη δεύτερη περίοδο «έχτισαν» μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 7-3, 11-6, 12-7.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Τα γκολ του Μαυροβουνίου σημείωσαν οι Ιβοβιτς 3, Πέτκοβιτς, Πέρκοβιτς, Ουκρόπινα, Μάτκοβιτς.

  • Η τελική κατάταξη του ομίλου: 1. ΕΛΛΑΔΑ, 2. Μαυροβούνιο, 3. Ιταλία, 4. Ισπανία, 5. Σερβία, 6. Ουγγαρία, 7. Κροατία, 8. Γαλλία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ