Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καμπαρέ» με τη Μόργκενστερν

Η, διεθνούς φήμης, ηθοποιός Μάγια Μόργκενστερν και το Εβραϊκό Θέατρο της Ρουμανίας (του οποίου είναι μέλος) παρουσιάζουν από χτες και για 15 παραστάσεις έως τις 31/1, το έργο «Lola Blau - καμπαρέ για ένα πρόσωπο» του Γ. Κράισλερ, στο θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, Κεραμεικός).

Η παράσταση αναβιώνει την ατμόσφαιρα του προπολεμικού καμπαρέ, με τη Μόργκενστερν να ενσαρκώνει την τραγική φιγούρα της ηθοποιού που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή μέσα της τη φλόγα του έρωτα και της τέχνης σε στιγμές οριακές για την ανθρωπότητα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αντρέι Μοντέσκου. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γ. Μετζικώφ.

Η ηθοποιός είναι γνωστή στη χώρα μας από τη συνεργασία της με το Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία «Το βλέμμα του Οδυσσέα», αλλά και από παλαιότερες παραστάσεις της σε θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις παραστάσεις, η Μάγια Μόργκενστερν θα παραδώσει σεμινάρια σε νέους ηθοποιούς έως τις 22/1, καθημερινά (11 π.μ. - 6 μ.μ.) στο σύλλογο «Αλεκτον» (Σφακτηρίας 23. Κεραμεικός), διοργανωτή των παραστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ