Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση ενάντια στον ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε πρακτορείο ταχυμεταφορών

Πλατιά καταδίκη της εργοδοτικής επίθεσης από σωματεία του κλάδου

Από τη χτεσινή εξόρμηση στο πρακτορείο στα Γλυκά Νερά
Από τη χτεσινή εξόρμηση στο πρακτορείο στα Γλυκά Νερά
Παρέμβαση - εξόρμηση στο πρακτορείο (franchise) της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά πραγματοποίησε χτες το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Ατικής, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου από την εργοδοσία στο συγκεκριμένο πρακτορείο πριν από λίγες μέρες.

Το απαράδεκτο γεγονός καταδικάζουν το ΣΕΤΤΑ και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Γενάρη, όπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο, εργαζόμενος στο πρακτορείο χτυπήθηκε από την εργοδοσία «γιατί επέστρεψε αδιακίνητα αντικείμενα, λόγω μεγάλου φόρτου δουλειάς (πάρα πολλά αντικείμενα και μεγάλες αποστάσεις) σε μια μέρα με κακοκαιρία (έντονη βροχόπτωση). (...) Τόλμησαν να χτυπήσουν συνάδελφο που σχεδόν 20 χρόνια δουλεύει τουλάχιστον 10 ώρες τη μέρα, που ένα χρόνο τώρα βλέπει νύχτα την οικογένειά του για να βγει η δουλειά. Δεν μας ξενίζει το γεγονός, γιατί αυτή είναι η καθημερινότητα του κούριερ, όλων των εργαζομένων του κλάδου. (...) Τεράστιες είναι οι ευθύνες της μητρικής εταιρείας της "Γενικής Ταχυδρομικής" και των υπόλοιπων μεγάλων εταιρειών του κλάδου, που με το καθεστώς του franchise έχει επιβάλει συνθήκες γαλέρας».

Οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο στάθηκαν στο πλάι του συναδέλφου τους και προειδοποίησαν την εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο, το περιστατικό καταδικάζουν το Σωματείο Εργαζομένων «Speedex» στην Αθήνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πολλοί και μπορούμε να βάλουμε φρένο στις αχόρταγες ορέξεις των εργοδοτών», το Σωματείο Εργαζομένων «Speedex» Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο και πλήρη στήριξη «στον αγώνα κάθε εργαζομένου που βιώνει το λυσσαλέο πρόσωπο της εργοδοσίας στο βωμό του κέρδους», το Σωματείο Εργαζομένων «ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες», που αναφέρεται κι αυτό στις ευθύνες της μητρικής εταιρείας, και το Σωματείο Εργαζομένων στην DHL, που υπογραμμίζει ότι στο σύνολο του κλάδου τρομοκρατία και υπερεντατικοποίηση δημιουργούν «εφιαλτικές συνθήκες για τους συνάδελφους οδηγούς και όχι μόνο» και καλεί τους εργαζόμενους «να δώσουν οργανωμένη και συλλογική απάντηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονίζουν τις δυνάμεις τους και διεκδικούν μέτρα προστασίας(2023-05-31 00:00:00.0)
Δεκάδες διώξεις για συμμετοχή σε απεργία πριν από τρία χρόνια!(2022-03-29 00:00:00.0)
Κάλεσμα δράσης ενάντια στο σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων(2020-12-08 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τη φωνή και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας(2020-11-21 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους(2020-01-21 00:00:00.0)
Αντιδρά στην ίδρυση του κλαδικού συνδικάτου(2013-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ