Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ
Νέα κινητοποίηση για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης

Αύριο, Πέμπτη 7 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι

Σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν την Πέμπτη 7 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, τα σωματεία εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), παλεύοντας για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουν υπογράψει από το καλοκαίρι.

Στην κινητοποίηση καλούν από κοινού τα Σωματεία Τεχνικού - Διοικητικού και Βοηθητικού Προσωπικού ΕΛΣ, Εργαζομένων ΕΛΣ, Συντελεστών Εργαζομένων στην ΕΛΣ, ο Σύλλογος Χορευτών ΕΛΣ και η Ενωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι τα σωματεία της Λυρικής είχαν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση στο υπουργείο και την προηγούμενη βδομάδα και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Αιχμή της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να επικυρώσει τη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί από τον Ιούλη, είναι ότι προβλέπει εκτός των άλλων την παροχή μηνιαίου επιδόματος σίτισης στους εργαζόμενους που αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο. Κι ενώ αυτά ήταν γνωστά από το καλοκαίρι και η διοίκηση της ΕΛΣ υπέγραψε τη σύμβαση, το υπουργείο Οικονομικών τώρα λέει ότι δεν δέχεται συμβάσεις που προβλέπουν καινούργιες παροχές. «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της μετάθεσης των ευθυνών μεταξύ των υπουργείων και διοίκησης», δηλώνουν οι εργαζόμενοι και απευθύνονται στην κυβέρνηση, ζητώντας να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org