Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» - ΚΑΜΕΡΑΤΑ
Ζωντανή συναυλία με τη «Μουσική των Νερών» του Χαίντελ

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) και οι Μουσικοί της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με τον διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο Γιώργο Πέτρου, παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη, στις 20.30, τη «Μουσική των Νερών» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (1685-1759). Πρόκειται για ένα ορχηστρικό έργο που αποτελείται από τρεις σουίτες και θεωρείται μια από τις κορυφαίες και πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες της μουσικής μπαρόκ.

Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Η «Μουσική των Νερών» γράφτηκε το 1717, για να συνοδεύσει τον Βασιλιά Γεώργιο Α' και μέλη της αυλής του σε μια εκκεντρική πολύωρη «βαρκάδα» στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου, παρουσία του ίδιου του Χαίντελ. Περισσότεροι από 50 μουσικοί πάνω σε μια πλωτή εξέδρα έπαιξαν το έργο τρεις φορές μετά από την ενθουσιώδη αντίδραση του βασιλιά, ενώ πολλοί Λονδρέζοι είχαν συρρεύσει στις όχθες του ποταμού για να παρακολουθήσουν αυτή την τόσο ιδιαίτερη συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ