Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Σωματεία του Ηρακλείου διένειμαν βοήθεια σε πλημμυροπαθείς
Σωματεία του Ηρακλείου διένειμαν βοήθεια σε πλημμυροπαθείς
Πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις της ανεργίας και τα νέα χτυπήματα στο εισόδημά τους, εξαιτίας της εντεινόμενης αντιλαϊκής επίθεσης εν μέσω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς στο Ηράκλειο

Σωματεία του Ηρακλείου, μέλη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες έκαναν περιοδεία την παραμονή των Χριστουγέννων σε Γούρνες και Γούβες. Στους πλημμυροπαθείς μοιράστηκαν τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα αλληλεγγύης των σωματείων. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν οι κάτοικοι, συζητώντας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πλημμύρες όσον αφορά το εισόδημα, τη στέγη, το μεροκάματο, ενώ μετέφεραν και την αγωνία τους για τις αποζημιώσεις, που δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα δοθούν σε όλους, και το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθούν. Οι συνδικαλιστές ανέδειξαν την ανεπάρκεια της αντιπλημμυρικής προστασίας και τόνισαν την αξία της αλληλεγγύης, της συσπείρωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους, καθώς και στην Επιτροπή Αγώνα που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να βρεθούν στο επίκεντρο τα δίκαια αιτήματά τους.

Συνεχίζεται η διανομή και συγκέντρωση βοήθειας

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών πραγματοποίησε στις 22/12 το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Το Στέκι συνεχίζει να μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής και παιχνίδια. Τα γραφεία του θα είναι ανοιχτά για παραλαβή των ειδών, με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, κάθε Τετάρτη (11 π.μ. έως 1 μ.μ.) και Πέμπτη (5 μ.μ. έως 7 μ.μ.). Οσοι θέλουν να προσφέρουν ή όσοι έχουν ανάγκη να παραλάβουν βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 211.705.64.82 (τις παραπάνω μέρες και ώρες), 6975.700.363 (για το 5ο Διαμέρισμα) και 6944.813.301 (για το 6ο Διαμέρισμα). Επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση stekiergazomenonkaineolaias@gmail.com.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής διένειμε τις προηγούμενες μέρες τρόφιμα και άλλα είδη σε οικογένειες σε γειτονιές της Λαυρεωτικής, μαζί με μια επιστολή με ευχές για αγωνιστική χρονιά. Η διανομή συνεχίζεται, όπως και η συγκέντρωση ειδών, καθώς οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες. Η επικοινωνία γίνεται στα εξής τηλέφωνα: 693.833.88.90 για Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Κορωπί. 698.214.84.52 για Γέρακα - Παλλήνη - Γλυκά Νερά. 697.712.06.61 για Μαραθώνα - Ραφήνα - Νέα Μάκρη.

Στο επίκεντρο τα παιδιά

Διαδικτυακή παρουσίαση της παράστασης «Ο Πινόκιο» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης οργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τα παιδιά των εργαζομένων. Η παράσταση θα προβληθεί αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα παιδιά των εργαζομένων, ο Σύλλογος συγκεντρώνει ρούχα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία και γραφική ύλη. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται έως τις 6/1 (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.) στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως). Για προσφορές αλλά και για τη διάθεση αλληλεγγύης η επικοινωνία γίνεται στα τηλέφωνα 210.32.32.463 και 210.32.36.287.

Αλλες πρωτοβουλίες

Στις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες συνδικαλιστικών οργανώσεων περιλαμβάνονται ακόμα οι εξής:

-- Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σωματεία - μέλη του συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει σωματεία, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι του Περάματος.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συγκεντρώνει είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.).

-- Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας συγκεντρώνουν τρόφιμα και καθαριστικά σήμερα (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος, Ιλιον).

-- Ολοκληρώνεται σήμερα η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (5 μ.μ. - 8 μ.μ. στα γραφεία του, Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Πεντέλη.

-- Η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα οργανώνει μέρες αλληλεγγύης. Στην έδρα του Σωματείου (Σαπφούς 10) από Δευτέρα έως Τετάρτη (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και Πέμπτη (10 π.μ. - 12 μ.) πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, παιχνιδιών και ρούχων.

-- Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης, συγκεντρώνουν και διανέμουν βοήθεια καθημερινά (9 π.μ. έως 1 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο (τηλ. 2273.027.561) και στο Καρλόβασι κατόπιν συνεννόησης.

-- Στον Βόλο, σωματεία και φορείς καλούν σε συγκέντρωση ειδών διατροφής, πρώτης ανάγκης, αλλά και παιχνιδιών, στο Στέκι της Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (6 μ.μ. - 8 μ.μ.).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας συγκεντρώνει είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο (9 π.μ. - 1 μ.μ.).

-- Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας οργανώνει μέρες αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του σωματείου, κατόπιν επικοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης(23/12/2020)
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης(25/7/2018)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές(18/12/2014)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης από συνδικάτα και φορείς(29/12/2013)
Πολύμορφη αλληλεγγύη χωρίς ανάπαυλα(10/1/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org