Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρεμβάσεις σε εργοστάσια για τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα»

Σειρά περιοδειών σε χώρους εργασίας για την οργάνωση του αγώνα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, μετά τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Λάρισας.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ένας μετανάστης εργάτης 39 ετών βρέθηκε νεκρός σε χώρο δίπλα από χοιροστάσιο στη Δήμητρα Αγιάς μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε. Αλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στην κονσερβοποιία «Intercomm» στο Συκούριο και ταλαιπωρείται ακόμα, αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, καθυστερεί η είσοδός του στο χειρουργείο.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωση που μοιράστηκε μαζικά στους εργαζόμενους, «η εντατικοποίηση και η έλλειψη των μέτρων υγείας και ασφάλειας προκαλούν τα εργατικά ατυχήματα και όχι η "απροσεξία" και οι "λάθος χειρισμοί" εκ μέρους των εργατών, όπως συνήθως ισχυρίζονται οι εργοδότες». Οσον αφορά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας (ΚΕΠΕΚ), το συνδικάτο σημειώνει πως «αυτή έχει εναρμονιστεί πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης, που απαιτεί να μην ενοχλούνται οι επιχειρήσεις με συνεχείς ελέγχους και πρόστιμα για την τήρηση των μέτρων».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, να ενεργοποιήσουν τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, να καταγγέλλονται άμεσα στο Συνδικάτο και στο Εργατικό Κέντρο οι παραβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ