Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αγαμέμνων» του Γ. Ρίτσου

Ζωντανά από το θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα προβληθεί στο διαδίκτυο την Κυριακή 20 Δεκέμβρη, στις 21.00, ο «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

Ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα, γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης, που, σε μια ύστατη στιγμή απολογισμού, κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς πριν από το φοβερό βήμα. Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας. Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και τη μετατρέπει σε ένα γνώριμο «καθ' ημάς» πρόσωπο. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.

Η παράσταση θα προβληθεί στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=8hViPf_xuA4

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς. Σκηνικά - Kοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος. Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθία Δρακονταειδή. Επιμέλεια κίνησης: Θέμης Παυλής. Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσιμάρας / Αρτεμις Βούτου. Ερμηνείες: Γεράσιμος Σοφιανός, Μαρίνα Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ