Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα για την προστασία του λαού της περιοχής

Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα, κυρίως σε Κοζάνη και Γρεβενά

Στην Κοζάνη αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης, των δημάρχων της ΠΕ Κοζάνης, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, των διοικητών των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης και άλλων τοπικών παραγόντων.

Σε σχόλιό της για την επίσκεψη, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει: «Αντί η κυβέρνηση να στέλνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να "επιβλέψει" το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην ΠΕ Κοζάνης, να στείλει εδώ και τώρα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχωθούν με επάρκεια όλες οι δομές Υγείας, να επιτάξει επιτέλους τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, να στελεχώσει με επάρκεια τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, να ανοίξει ΜΕΘ, να προχωρήσει σε μαζικά και δωρεάν τεστ, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να κάνει δηλαδή όλα αυτά τα αυτονόητα που τόσο καιρό φωνάζουν και διεκδικούν οι υγειονομικοί και ο λαός της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να απολογείται για το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε με βάση τα «πρωτόκολλα» και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και όχι να κουνάει το δάχτυλο στο λαό της περιοχής, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει αλλού τις εγκληματικές της ευθύνες και να εμπεδώσει κλίμα καταστολής».

Η επιδημιολογική εικόνα στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, ενώ ιδιαίτερα για την Κοζάνη εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση στους νοσηλευόμενους, και πλέον νοσηλεύονται πάνω από 50 ασθενείς με κορονοϊό από την Κοζάνη και άλλες περιοχές (Εδεσσα, Φλώρινα, Γιαννιτσά και Γρεβενά), ενώ γεμάτες παραμένουν και οι 40 κλίνες της κλινικής Covid-19 του «Μαμάτσειου» ΓΝ Κοζάνης.

Σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, σημαντικό παράγοντα για τη διαμόρφωση της κατάστασης αυτής αποτελεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ από τα ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Την καταγγελία κατέθεσαν την Τετάρτη ως Αναφορά στους υπουργούς Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Εργασίας - Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναφορικά με την κατάσταση στα Γρεβενά και ιδιαίτερα στο δήμο Δεσκάτης, όπου το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν δεκάδες θάνατοι από κορονοϊό, σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Δεσκάτης του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για τις ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή.

Οπως αναφέρει, τα όποια τεστ «ξεκίνησαν κατόπιν εορτής, όταν το ζήτημα δεν ήταν πλέον η έγκαιρη πρόληψη, αλλά η διάγνωση της ζημιάς που είχε ήδη γίνει», ενώ «το μόνιμα υποστελεχωμένο ΚΥ Δεσκάτης δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες ούτε στις κανονικές περιόδους, πόσο μάλλον στις έκτακτες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org